Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tips voor als je alleen naar de Adriatische kust gaat

Is dit de eerste keer dat je in je eentje afreist naar de Adriatische Kust? En vind je het spannend? Geen zorgen. In dit blog staan genoeg handige tips waardoor je zonder stress op vakantie kunt gaan en er juist extra van kunt genieten. Lees je ook mee met onze tips voor als je alleen naar de Adriatische kust gaat?

Even acclimatiseren

Net aangekomen? Dan is het belangrijk dat je de eerste dag rustig aandoet en een momentje voor jezelf neemt. Pak in alle rust je koffers uit en plof daarna lekker op de bank of in bed. Het perfecte moment om even je eigen ding te doen! Kijk bijvoorbeeld tv, duik in je favoriete serie of begin eindelijk aan dat goede boek waar je eerder nog geen tijd voor had. Als je eenmaal bent uitgerust kun je uiteten gaan bij een heerlijk restaurant in de buurt. Zonder een gevulde maag kun je natuurlijk niet op pad. Nadat je genoten hebt van een ontbijt, lunch of diner is het tijd om de omgeving van je verblijf te verkennen. Maak een ommetje door de stad of bezoek een park in de buurt. Wie weet kom je onderweg nog een winkel tegen waar je nog lokale snacks kunt kopen. Zodra je weer bent teruggekeerd in je accommodatie zul je hoogstwaarschijnlijk vroeg je bed induiken. Al die indrukken zijn nog best vermoeiend. Bovendien wil je goed uitgerust zijn, want de kans is groot dat je er de volgende dag op uit trekt.

Tips voor als je alleen naar de Adriatische kust gaat
Foto van Nathan Dumlao via Unsplash

Neem niet te veel bagage mee

De tweede tip is om niet te veel bagage mee te nemen. Het is alleen maar extra gedoe en je hebt immers meer spullen waarop je moet passen. Dat levert dus alleen maar extra stress op! Mocht je nu toch iets vergeten zijn, dan kun je altijd naar een lokale winkel gaan. Een leuk winkelcentrum dichtbij of de winkelstraat verderop biedt altijd uitkomst. En als je er dan toch bent kun je er net zo goed nog een leuk uitstapje van maken. Win-win situatie!

Tips voor als je alleen naar de Adriatische kust gaat
Via Unsplash van Anete Lūsiņa

Kies voor een groepstour

Als je alleen op vakantie bent, kun je je soms een beetje eenzaam voelen. In dat geval kan een groepstour boeken in de buurt van je verblijfplaats een goede tip zijn. Zo heb je veel mensen waar je tegen kunt praten en worden je sociale behoeftes ook weer bevredigd. Op internet zijn er genoeg sites te vinden waarop verschillende tours te boeken zijn. Onze aanrader is de site With Locals.

Tips voor als je alleen naar de Adriatische kust gaat
via Unsplash van Oxana Melis

Dit waren onze tips voor als je alleen naar de Adriatische kust gaat. En, heb ik je al gerust gesteld? Het belangrijkste is dat je onthoudt dat het een vakantie is en het belangrijkste daarbij is het plezier. En niets anders.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

10

Ca’Pasquali

Familie Farafnow, 15 mei 2019

Perfect voor kinderen tot en met 12

Ervaring

Kleine overzichtelijke, schone, kindvriendelijke camping met een top animatie voor kinderen tot 12 jaar Zwembad is top en blijft open tijdens siesta, en het strand is goed te doen.

Tips in de omgeving

Niet veel alleen Jesollo heeft een leuke winkelstraat maar is wel een 20 minuten rijden van de camping. Camping is zeer gunstig gelegen voor opstap naar Venetie

Bezocht Ca’Pasquali in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl