Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Venetië, Venetië, wat was je mooi!

Het is zo’n stad waar ik persoonlijk altijd mijn twijfels had om te bezoeken. Na alle verhalen over dat het toerisme zijn tol eist in de stad, zou ik niet snel mijn eigen vakantie boeken naar Venetië. Maar op de contentreis van mij en Suzan hadden we mogelijkheid om naar deze stad te gaan, prachtige foto’s te maken en te bloggen. En wat ben ik positief verrast door deze romantische, prachtige stad!

Steegjes, bloemen en gondels

Venetië is een stad waar geen auto’s rijden en waar je scooters of fietsers ziet. Iedereen loopt door elkaar heen, of zit op een bootje in de kanalen. Het is een stad waarvan alle clichés waar zijn. De kleine steegjes waar je achter een menigte doorheen wandelt, terwijl het nog niet zo heel druk was. De steegjes zijn verbonden met prachtige bruggetjes zijn waarbij je over het kanaal kunt kijken en de vrolijke bloembakken bij de appartementjes ziet hangen.

Het leuke van populaire steden vind ik altijd de verkopers die je op straat of op het strand tegenkomt. Op het Gardameer lopen mannetjes rond die je een koud drankje proberen te verkopen en in Venetië zijn het de gondeliers die je een tochtje aanbieden. Wij hebben dit niet gedaan, maar we zijn al lopend de bordjes van het San Marco plein gaan volgen. Of nou ja, al volgend is ook niet helemaal waar. Wij dachten namelijk Venetië een aantal keer te slim af te zijn en een steegje tussendoor in te lopen. Nou, ik kan je wel vertellen dat dat niet helemaal werkte. Toch zie je op deze manier natuurlijk wel de leukste winkeltjes en huisjes en het lijkt het alsof je alleen in Venetië rondloopt.

San Marco plein

Na 1,5 uur lopen en slenteren door de steegjes kwamen we bij San Marco-plein. Een absoluut hoogtepunt want de Basilica di San Marco en het Palazzo Ducale zijn te mooi om waar te zijn. De architectuur van deze gebouwen.. Daar kun je uren naar kijken!

San Marco plein Pallazzo Ducale Venetië

Vanaf het San Marco plein liepen we naar de boulevard, waar tientallen gondels in het water lagen te wachten en de souvenirwinkeltjes voor je neus staan. In de verte zagen we de Basilica di Santa Maria della Salute. Een prachtig uitzicht!

Gondels Venetië

We hadden in Venetië nog niet eens de boot gepakt, dus op de terugweg naar het Piazza la Roma besloten we om in de watertaxi te stappen. En ik kan je wel zeggen, dan zie je Venetië weer op een hele andere manier!

Na deze dag kunnen we wel zeggen dat Venetië echt wel de moeite waard is om te bezoeken. Lekker rondslenteren, een Italiaans ijsje eten en misschien zelfs in een gondel stappen!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl