Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom Slovenië op je bucketlist moet staan

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik naar Slovenië ging, wist ik niet wat ik moest verwachten. Slovenië? Het is vaak niet het eerste land waar mensen aan denken bij het boeken van een vakantie. Ik besloot desondanks mij open op te stellen en eens te gaan zoeken. Ik stuitte al snel op prachtige foto’s van meren, grotten, valleien en authentieke steden. In het begin was ik dus een beetje terughoudend. Ik had daarom ook nooit gedacht dat het één van mijn favoriete landen zou worden. Hieronder deel ik dan ook waarom Slovenië op je bucketlist moet staan.

Fietstour door Ljubljana

ljubljana

Foto: ivabalk via Pixabay

De zon komt op en verlicht langzaam het prachtige Ljubljana. Het is ochtend. Je moet weliswaar vroeg uit de veren, maar een fietstour door de authentieke hoofdstad van Slovenië zal je positief verrassen. Dat je de weg niet kent is logisch. Je zal dan ook begeleid worden door enthousiaste gidsen die je van alles zullen vertellen over de historische stad.

Rodelen bij het meer van Bled

Bled Slovenië

Foto: Arvydas Venckus via Unsplash

Een van de gaafste ervaringen in Slovenië is het rodelen bij het meer van Bled. Stap in een skilift die je direct naar de top van de berg brengt. Vanaf hier heb je een schitterend weids uitzicht over het meer van Bled. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om weer met de kabellift naar beneden te gaan. Of is dat te saai? Dan is het voor de snelheidsduivels onder ons sterk aan te raden om de rodelbaan uit te proberen. Kijk uit dat je niet geflitst wordt!

Raften in het Triglav Nationaal Park

Triglav nationaal park

Foto: CosmoShiva via Pixabay

Een oud Volkswagen busje en jaren ’70 muziek door de speaker. Wat een nostalgisch gevoel. Met een volgeladen busje en de kolossale rafts op het dak vertrek je naar het begin van de route. Spring in je wetsuit, kies een plaatsje in de raft en grijp een peddel. Oja en natuurlijk worden nog even alle technieken uitgelegd, ook niet geheel onbelangrijk. Natuurlijk hoef je het niet alleen te doen en zul je begeleid en geholpen worden door een instructeur. En ik kan je vertellen, die zijn bloedfanatiek.

Heerlijke vis eten in Koper

Koper is de belangrijkste commerciële havenstad van Slovenië. Deze plaats is werkelijk een walhalla voor de visliefhebber. Het is daarnaast absoluut een aanrader om het historische stadscentrum te bezoeken. Maak een stadswandeling naar de prachtige Sint-Nazareth kathedraal en de bijbehorende wachttoren. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over de stad, de binnenlanden van Slovenië en de Adriatische kust.

Een goede uitvalsbasis op camping Adria

camping Adria

Foto van Adria via Vacanceselect

Als je op zoekt bent naar een goede uitvalsbasis dan is Camping Adria een zeer geschikte locatie. Onder andere voor het ontdekken van de stad Koper.  Neem een frisse duik in het zwembad, sla een balletje tijdens minigolf of daag de andere gasten uit met een potje beachvolleybal. Stap onder de zonnebank of geniet van een heerlijke massage. Kortom, op deze camping zul je je gegarandeerd vermaken!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl