Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Wat komt er op jouw bucketlist van 2021?

De lange kustlijnen van Italië herbergen unieke pareltjes die je zeker eens moet bewonderen. Je vindt aan de Adriatische Kust fijne zandstranden, prachtige wandelpaden, ruige rotskusten en veel verrassingen. Wij hebben de leukste ertussen uit ‘gepikt’, die natuurlijk stuk voor stuk de moeite waard zijn om te zien/bezoeken. Wil je de drukte opzoeken of de complete rust ervaren? Dan hebben wij de leukste spots voor jou! Jouw vakantie in 2021 zal vol zitten met allerlei spektakels, met dank aan deze geweldige Italiaanse kustlijn. Nu kunnen we natuurlijk nog niet op vakantie, vanwege COVID-19. Desondanks houdt dat onze vakantiedromen niet tegen. Voeg de leukste spots aan jouw bucketlist van 2021 toe! Ben jij benieuwd naar wat de toppers zijn van de Adriatische Kust? Lees dan gezellig mee!

Het glorieuze Ravenna

Ravenna is het ‘mozaïekstadje’ van Italië. Ook wel een plaats met een glorieus verleden rijk aan bijzondere schatten. Een échte aanrader is de kerk San Vitale. Het ziet er van de buitenkant vrij eenvoudig uit, maar eenmaal binnen dan kom je ogen te kort. Overal schitteren en ‘shinen’ de gekleurde steentjes in het daglicht. Ravenna zit vol met allerlei kunst en cultuur, waarmee je zeker een dag zoet bent. Neem tussendoor een verkoelend drankje en een knapperige pizza in een gezellig restaurantje. Eenmaal het slenteren beu? Ravenna is gelegen aan de Adriatische Kust, dus je neemt zo een verfrissende duik in zee.

Ravenna

Foto van Sandra Dempsey via Unsplash

De vissershutjes aan de kust in Abruzzo

De prachtige regio Abruzzo grenst aan de Adriatische Kust, met parelwitte stranden die door nog maar weinig mensen worden bezocht. De lokale Italianen weten natuurlijk in ‘no time’ de mooiste baaitjes en stranden langs de kustlijn te vinden. En dit terwijl de kustlijn zo’n 130 km lang is… ongelooflijk! Ze genieten in ieder geval ultiem van zon, zee en strand! Het is extra genieten als je op het strand uitzicht hebt op de ‘trabocchi’, oftewel houten vissershutjes op palen. De lokale vissers gebruiken deze hutjes zo nu en dan om hun netten makkelijk de zee in te gooien en uiteindelijk hun netten eruit te hijsen. Vele vissershutjes zijn omgebouwd tot een restaurant, wat een extreem romantische setting geeft voor een diner of lunch! Dat geeft een te gekke kick aan de vakantie van 2021.

Abruzzo

Foto van Francesco Luca Labianca via Unsplash

Het ‘liefdespad’ van Gradara

Een tochtje door het binnenland langs bossen, bebouwde akkertjes en kleine dorpjes brengt ons naar Gradara. Deze stad heeft een indrukwekkende en dubbele stadsmuur. Dit is de plek van Dantes liefdesverhaal ‘la divina commedia’. Zodra je voet zet door de stadspoorten voel je de romantische sfeer die heer heerst. Je volgt hierna de enige hoofdstraat omhoog, die naar het prachtige fort leidt. Binnenin het kasteel kan je altaarstukken, meubilair uit de 15e eeuw en fresco’s aanschouwen. Uiteindelijk als afsluiter, maak je een wandeling over het ‘liefdespad’ dat rondom het kasteel ligt. Vanaf het pad heb je ook een adembenemend uitzicht op de omliggende landschappen. Eenmaal terug in het centrum laat je dit kasteelstadje achter je en ga je genieten van een heerlijk maal in een lokaal restaurantje! Klinkt dat niet als een heerlijke vakantie voor 2021?

Gradara

Foto van Haseeb Jamil via Unsplash

De Adriatische kust is een toppertje om in 2021 te ontdekken!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Adriatico.nl