Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

CityTrips

Ontdek de prachtige steden van de Adriatische kust!

Op citytrip naar de Adriatische kust

Een nieuwe stad bezoeken is altijd een goed idee! Of het nou om een romantisch uitstapje gaat, een citytrip of een uitje met vrienden. Aan de Adriatische kust valt ontzettend veel te beleven. Zelfs zoveel dat we de complete kust absoluut niet over één kam kunnen scheren. Maar dat er voor ieder wat wils te vinden is, staat als een paal boven water.

Absolute Aanraders

Venetië! De unieke waterstad die natuurlijk niet over het hoofd gezien kan worden. Gondels, bruggetjes en het wereldberoemde San Marco-plein. Do we need to say more?! Split staat ook op de lijst. Absoluut een leuke havenstad, tevens de hoofdstad van Dalmatië. De perfecte plek om te proeven van de levendige kant van Kroatië. De laatste ‘Absolute Aanrader’ is Dubrovnik. Vandaag de dag vooral bekend door de tv-serie Game of Thrones. Is dat vreemd? Totaal niet! Regisseurs Daniel Sackheim en Alik Sakharov zagen de schoonheid van deze vestingstad allang voordat de grote horde nieuwsgierig werd.

Steden aan de Adriatische Zee

Verknocht aan Italië of vragen Slovenië en Kroatië er juist om ontdekt te worden? Een combinatie is eigenlijk ook best mogelijk. Neem bijvoorbeeld Triëst. Interessant doordat deze stad in de afgelopen decennia zo vaak gewisseld is van eigenaar, dat de cultuur rijk en soms zelfs verwarrend genoemd wordt. Smul hier van pasta en pizza, maar kijk niet vreemd op wanneer je ook zuurkool en apfelstrudel op de kaart ziet staan.

Hoewel de steden in Kroatië anders van karakter zijn dan die in Italië, vullen tafels hier zich ook met wijn, kaas en tomaten. In Kroatië is men namelijk dol op Italiaans eten! Vlieg naar Zadar voor cultuur en geschiedenis of zoek een party in Pula. Gaat jouw hart toch sneller kloppen door Italië, overweeg dan Rimini of Ravenna. Beiden historisch met een echte zon-zee-strand-vibe.

Het klimaat

Warme zomers en milde winters. Klinkt niet slecht toch? En ook met de regen valt het hier erg mee, vooral in het Italiaanse gedeelte. Voor een stedentrip zijn vooral het voorjaar en de periode vlak na de zomer aan te raden. Simpelweg omdat het er dan niet op z’n warmst is en omdat zo de massale drukte van het hoogseizoen omzeild kan worden.

How to get there?

Met het vliegtuig is in de meeste gevallen, de makkelijkste en vooral snelste optie. Vanuit Nederland gaan er flink wat directe vluchten naar bijvoorbeeld Venetië, Split en Dubrovnik. De vliegtijden variëren tussen de anderhalf en twee-en-een-half uur. Met de trein gaan is ook een optie. Dit duurt natuurlijk wel langer, maar is vaak net zo comfortabel.

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl