Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Duiken

Ontdek de onderwaterwereld!

Duiken in de Adriatische Kust

In de zomer is het langs de Adriatische Kust heerlijk vertoeven. Vooral voor een zon, zee en strand vakantie. Rondstruinen door gezellige dorpjes, een ijsje eten op het strand of met de kinderen een potje strand tennissen. Heerlijk in het verkoelende water! Maar, waarom niet eens heel wat anders? Duiken in de Adriatische Zee bijvoorbeeld?

Duiken in Kroatië

Kroatië is een populaire bestemming voor duikliefhebbers, met verschillende typen duiklocaties is er voor ieder wat wils. Denk aan kliffen, helderblauw water, riffen met een divers onderwater leven, grotten en wrakken van zowel schepen als vliegtuigen. Het water heeft in de zomer een aangename temperatuur van 21 tot 26 graden. Een aantal van onze favoriete duiklocaties zijn het eiland van Brac met de Lucice grot, de riffen bij Cres en Losinj, het Kornati National Park, het scheepswrak Baron Gautsch bij Rovinj en ten slotte Mali Osir, waar onder andere inktvissen, zeesterren en dolfijnen gespot kunnen worden.

Let er wel op dat wanneer je in Kroatië gaat duiken, je ervoor zorgt dat je beschikt over een HRS Duik Kaart. Dit is een kaart van de Kroatische Duik Federatie die gekocht kan worden bij geregistreerde duikscholen, welke nodig is om te mogen duiken. De kaart is een jaar geldig en kost 100 Kuna, omgerekend zo’n 14 euro.

Duiken in Italië

Ondanks het feit dat het zicht onder water in Italië iets minder goed is dan bij Kroatië, zijn ook hier genoeg mooie duiklocaties te vinden, zoals het scheepswrak Evdokia II. Dit scheepswrak bevindt zich op 12 tot 28 meter diepte en is dus geschikt voor zowel duikers met een open-water als een advanced certificaat. Er staat hier maar weinig stroming en naast het wrak kun je hier verschillende soorten vissen, zeeslakken en zelfs schildpadden zien. Een goed wetsuit is wel aan te raden tijdens deze duik, de temperatuur van het water is hier doorgaans relatief koud met zo’n 18 graden.

Enthousiast geworden? Ga dan zeker even bij de receptie van je accommodatie na wat de mogelijkheden zijn, zij helpen je graag verder met het zoeken naar een geschikte duikschool en de beste locaties.

Bestemmingen waar je kan duiken

Adriatico.nl