Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Evenementen

Ontdek de lokale cultuur!

Vakantie vieren aan de Adriatische kust? Je vervelen is hier onmogelijk!

Het is zomer en jij viert vakantie! De zon op je bol, iedereen is vrolijk en er is altijd wel een ijsje binnen handbereik. Uren poedelen in het warme zeewater, prachtige fietstochten door een vreemde natuur of een felgekleurde cocktail op ieder terras. Het maakt eigenlijk niet uit hoe jij jouw vakantie het liefste invult, er is altijd van alles te doen.

De kustlijn van de Adriatische Zee stroomt vol met toeristen, vakantiegangers en levensgenieters. Allemaal toe aan enkele onvergetelijke vrije dagen. En wat doen de locals? Zij willen dat iedereen geniet en het naar de zin heeft. En hier werken zij dan ook hard voor.

Van vuurwerk tot circus en show

Zonder specifieke evenementen te noemen, durven wij te zeggen dat er tijdens de zomermaanden een breed scala aan festiviteiten georganiseerd wordt. Van vuurspuwers en fakkelgooiers op het strand tot een circus op het plein midden in het dorp. En er is altijd vuurwerk, vaak in de haven van de stad. Lampjes, muziek en dans maken de vele evenementen compleet. Vaak in combinatie met diverse eetstalletjes en foodtrucks.

De veelzijdige Adriatische kust

Waar de avonden in Italië vaak aan elkaar gegeten worden, is Kroatië vooral trots op eigen tradities. Het typische folklore; traditioneel geklede mensen die een dansende parade vormen op straat. De perfecte gelegenheid om enkele plaatjes te schieten voor in het vakantiealbum.

Hoe mis je geen enkel evenement?

Vraag na en laat je goed informeren. Als je precies wilt weten wat er bij jou in de buurt gebeurt, ga dan even langs bij de receptie van het hotel of bij de VVV in het dorp. In sommige steden vind je zelfs een speciaal ingericht evenementenbureau. Hier kunnen zij jou hoogstwaarschijnlijk voorzien van een compleet overzicht van al het leuks dat er op de planning staat.

Voor festivals en grote shows heb je wellicht tickets nodig. Maar voor simpel en vrolijk straatvermaak, slechts wat muntjes in je zak. Geniet met volle teugen van de professionals, maar wees vooral niet bang om in te haken en zorgeloos te dansen op straat. Het is tenslotte vakantie!

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl