Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Musea

Ontdek de bijzondere musea van de Adriatische kust!

Musea

Als je aan de Adriatische kust denkt, denk je natuurlijk aan de schitterende natuur, witte stranden en helderblauwe zee. Maar ook aan culturele uitstapjes hoeft het tijdens je vakantie niet te ontbreken. Aan de Adriatische kust zijn namelijk ook een heleboel leuke musea te vinden.

Carpigiani Gelato Museum

Voor een unieke ervaring ga je naar het Carpigiani Gelato Museum in Bologna. Italië staat natuurlijk bekend om haar verukkelijke ‘gelato’. In september 2012 werd het eerste en nog steeds het enige museum geopend dat geheel in het teken staat van deze lekkernij. In het museum zijn verschillende workshops en tours. Er kan worden geproefd en je kunt zelfs je eigen ijs maken.

Guggenheim Museum

Voor kunstliefhebbers is een bezoekje aan een van de drie het bekende Guggenheim Museum in Venetië een echte aanrader. In Venetië is het museum te vinden in Palazzo Venier dei Leoni. Toepasselijk, want de Amerikaanse kunstverzamelaar Peggy Guggenheim heeft hier zelf gewoond. Je loopt de letterlijk door haar huis wanneer je haar indrukwekkende collectie van moderne kunst bewonderd.

Muzej Iluzija

In het Muzej Iluzja, oftewel museum van illusies, worden je zintuigen keer op keer voor de gek gehouden. Terwijl je door het museum loopt, zal je je keer op keer verbazen over de illusies van je brein. Bezoek de verschillende tentoonstellingen, waaronder de spiegels, de geroteerde kamer en de kamer zonder zwaartekracht en laat je verassen.

Live Museum

Altijd al willen weten hoe het was om in de tijd van de Romeinen te leven? Bij het Live Museum in Split kan het. Dit museum is net even anders dan je gewend bent. Er lopen namelijk meer dan 50 acteurs rond om je het gevoel te geven daadwerkelijk het Romeinse leven te laten ervaren. Deze bijzondere ervaring vergeet je nooit meer!

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl