Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pretparken

Plezier voor iedereen in de leukste (water) pretparken!

Naar een pretpark aan de Adriatische kust

Felgekleurde glijbanen, rollercoasters en natuurlijk een reuzenrad. Langs de kust van de Adriatische zee zijn enkele pretparken en een groot aantal waterparken te vinden. Heb je zin om te gaan? Lees dan snel verder want de Adriatische kust heeft van alles te bieden.

Water- en pretparken langs de Adriatische kust in Italië

1. Mirabilandia

Een groot pretpark in Ravenna dat opgesplitst is in 2 parken. In Mirabilandia hang je op z’n kop in achtbanen, maak je een ritje door Dinoland en stap je in het hoogste reuzenrad van Europa. Het andere deel, Mirabeach, is een waterpretpark. Denk aan spectaculaire waterglijbanen, gekleurde opblaasbanden en zwembaden geschikt voor ieder lid van het gezin. Doe ook mee aan de dansshow! De animatieclub haalt iedereen over mee te doen.

2. Aqualandia Jesolo

Een echt pretpark vol waterattracties en shows. Ben jij een echte durfal, dan is de klimmuur of de bungeejump vast en zeker iets voor jou. Glijd op je buik van de 17 meter hoge glijbaan of duik in The Shark Bay om met de golven te vechten. Juich mee met de Tiki Show, de Jungle Show en Peter Pan in het Piratenschip.

Water- en pretparken langs de Adriatische kust in Kroatië

1. Aquapark Istralandia

De naam van dit grote waterpark verklapt de locatie al een beetje. Op het Kroatische Istrië vind een verzameling van glijbanen in alle soorten en maten. Verschillende kleuren, passend bij diverse thema’s en uitdagingen. Snelheid, hoogte en familieplezier. Iedereen doet mee, want ook de pierenbadjes zijn vrolijk voorzien van mini-glijbanen en fonteintjes.

2. Dinopark Funtana

Het eerste thema- en showpark in Kroatië in het hart van Istrië en in de buurt van Porec. Levensgrote dinosaurussen bewegen langzaam in een oude steengroeve die je doet denken aan de prehistorie. Enorme bomen en 1,5 kilometer aan loopbruggen maken het park helemaal compleet. Naast het prachtige decor biedt het park een stapel activiteiten, attracties en shows. Zo is er bijvoorbeeld de grote Show Arena, het Circus en een dino-bioscoop. Wist je dat je zelfs een ritje op een dinosaurus kunt maken?

3. Aquacolors

Waterpark Aquacolors is een van de nieuwste waterparken in Kroatië en hier vind je meer dan 1 kilometer aan glijbanen. In dit park, vlakbij Porec, staat pret voor het hele gezin centraal. Zo vliegen de stoere broers en zussen van de Looping Rocket en dobberen de mama’s over de 500 meter lange Lazy River. De allerkleinsten lachen zich rot in de speciale kids zone. Er zijn hier ook ‘droge’ activiteiten te doen.

4. Klimbos Glavani Park

“Relax, je bent in goede handen!” luidt de slogan van klimbos Glavani Park. Die dosis adrenaline komt vanzelf wel wanneer je tussen de toppen van de bomen slingert.

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl