Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tours

Voor welke tour kies jij?

Boek een tour aan de Adriatische kust

Daar sta je dan, op de camping (of in je hotel/appartement/camper) aan de Adriatische kust. Koffer net opengeklapt en er zit al zonnebrand op je neus. What’s next? Een wandeling naar het strand of een drankje op het terras? Eigenlijk is alles mogelijk! Het is namelijk jouw vakantie. En soms is dat heel lastig kiezen. Tip: boek online een tour!

Wat is een tour?

Een tour is eigenlijk gewoon een uitstapje die je maakt. Vaak met een gids of reisbegeleiding. Er zijn tours zo groot als een complete vakantie (inclusief reis en accommodaties) maar er zijn ook kleinere tours van bijvoorbeeld een dag of zelfs een paar uur. Het fijne is dat het uitstapje voor je geregeld wordt. Jij hoeft alleen maar op een afgesproken tijd op een bepaalde plek aanwezig te zijn.

Een tour wordt over het algemeen gehouden in groepsverband. Het ligt helemaal aan de activiteit hoe groot zo’n groep zal zijn. Vaak is het ook mogelijk een privé-tour te boeken, voor het eigen gezin bijvoorbeeld. Tours zijn er in alle soorten en maten. Grofweg te splitsen in ‘actief’, ‘cultureel’ en ‘culinair’.

Actieve tours

Aan de Adriatische kust vliegt het aanbod van actieve tours je letterlijk om de oren. Denk hierbij aan boottochten op zee of een minicruise naar een bepaald eiland. Kajakken, snorkelen of suppen. En ook voor raften en canyoning is water nodig. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt eraan meedoen.

Laat de zee voor wat het is en geniet van een wandeling door de bergen, inclusief bezoek aan een kaasboerderij bijvoorbeeld. Of kies voor een mountainbiketocht, een rit op een quad of duik de grotten in. Uiteraard vallen paardrijden en vissen ook in deze categorie.

Culturele tours

Het doel van een culturele tour is vaak kennismaken met iets nieuws of ergens meer over leren. Begin bijvoorbeeld met een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Vaak zijn deze ook in een bepaald thema. Zijn er oude stenen in de buurt? Zoals een ruïne, eeuwenoude kastelen, kathedralen of vesting? Sluit je aan bij de groep en laat je erover vertellen. Samen naar een museum kan natuurlijk ook. Daar wordt vaak de optie ‘audio guide’ geboden voor een leerzame onderneming.

Naast culturele dingen bezoeken, kun je er ook voor kiezen zelf cultureel en creatief bezig te zijn. Wat vind jij leuk om te doen? Fotograferen of schilderen misschien?

Culinaire tours

Kiezen uit de lijst van aangeboden culinaire tours is waarschijnlijk zeer lastig. Op de fiets langs diverse wijnkelders, klop op de vaten in een echte bierbrouwerij of leer over lokale producten op de markt. Smikkelen en smullen, soms zelfs in combinatie met bijvoorbeeld theater of show. Want bij eten en drinken hoort muziek en dans.

Tips voor tours

Zoeken naar het aanbod van tours hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vraag na bij de receptie van hotel of camping of wandel naar de plaatselijke VVV in de stad. Zij kunnen je altijd verder helpen. Let altijd goed op wat de tour precies inhoudt. Wat moet je meebrengen bijvoorbeeld. En wat voor kleding is gepast? Vraag ook na of er eten en drinken inbegrepen is, zodat je niet misgrijpt wanneer jouw buik begint te rommelen.

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl