Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Uitgaan

Uitgaansleven rondom de Adriatische kust!

Het uitgaansleven aan de Adriatische Zee

Festivals met dj’s van over de hele wereld, authentieke bars en de beste discotheken van de regio? De Adriatische kust biedt ongekend veel uitgaansmogelijkheden. Zin in een feestje? Duik het bruisende nachtleven in, ontmoet interessante mede-vakantievierders of mensen uit de buurt. Lach tot in de late uurtjes en proost samen op de mooie dingen van het leven.

Uitgaan tot de max!

We hebben het hier niet over een biertje aan de hotelbar of een cocktail op een van de vele terrassen. Want dat kan natuurlijk overal aan de Adriatische kust. Ook fijn, maar niet genoeg voor de echte party-lovers. Zij willen meer. Er is zeker meer. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Italië? Rimini = the place to be

Overdag vind je hier goudgele stranden en helderblauw water. Maar ‘s avonds transformeert deze populaire kuststad zich tot een waar uitgaans-walhalla. Naast ontelbaar veel kleine bars, restaurants en lounges, vind je hier ook de echte toppers van Italië.

Wij noemen Baia Imperial; een van de grootste outdoor-clubs van Europa. Deze club is geheel in Romeinse stijl. Voor de indrukwekkende lasershows bezoek je Altro Mondo. Hun huis-djJ? GiGi d’Agostino! Ontdek zelf of hij er vandaag de dag nog steeds achter de tafels staat. En ook de Blow Up is een echte aanrader. Een gebouw in oud-Italiaanse stijl, maar wel met lichtgevende vloeren.

Verder kijken dan Rimini?

Vaak wordt in één adem met Rimini ook Riccione genoemd. Vooral bekend om de vele strandfeesten en wereldberoemde dj’s. Maar natuurlijk is ook het uitgaansleven in steden als Venetië en San Marino zeer uitgebreid. Overdag ruil je hier het strand in voor cultuur. Ook geen slecht idee toch? Shopliefhebber? San Marino is ook nog eens een belastingvrij winkelparadijs!

Kroatië? Uitgaan zoals de locals doen

Wie denkt dat Kroatië is achtergebleven op uitgaansgebied, heeft het compleet mis. Want ook aan de Kroatische kant van de Adriatische Zee is tot diep in de nacht muziek te horen. Uitgaan is een makkie wanneer je in Split, Zadar of Dubrovnik bent. Waar de eerste vooral discotheken biedt, stroomt Dubrovnik over van de (cocktail)bars. In Zadar is het Oude Centrum de plek waar je je het beste vermaakt.

In de buitenwijken en op het strand

Qua uitgaan biedt Pula het beste nachtleven van Istrië. Het centrum doet vermoeden dat het geen latertje wordt vanavond, maar zodra je voet zet in Verudela, Premantura en Medulin verdwijnt dit gevoel als sneeuw voor de zon. Het eiland Pag biedt ‘Zrce non-stop party beach’. Nergens anders in Europa staan zoveel mensen met hun voeten in het zand te dansen. Zijn muziekfestivals helemaal jouw ding? Reserveer dan maar vast tickets voor het strand van Tisno. Vier hier onder andere The Garden Festival, Soundwave Croatia en Electric Elephant.

Een verkoelend drankje in je hand en je favoriete muziek klinkt uit de speakers. Wanneer je om je heen kijkt, zie je mensen lachen, dansen en genieten. Wow, dit is pas echt vakantie!

Populaire bestemmingen dichtbij de stad

Adriatico.nl