Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waterskiën

Met een enorme snelheid over het water!

Een echte vakantie-activiteit: waterskiën. Scheer over het water en vlieg over de golven. Voeten stevig bij elkaar en houd het touw goed vast, anders kun je het schudden. Zwaai nog even naar de familie voordat je in het water plonst. “Oeps! Dat was niet de bedoeling.”

Kan ik waterskiën tijdens mijn vakantie?

Is er voldoende water voor een kleine motorboot, een touw en een poppetje op waterski’s? Dan kan het. Uiteraard moet er wel rekening gehouden worden met alle andere mensen in de zee, dus enige ruimte is wel nodig. In de vele badplaatsen en bij de stranden van de Adriatische Zee wordt een rondje op de waterski’s bijna standaard aangeboden. Doe je mee?

Wat is waterskiën eigenlijk?

In 1922 besloot een man in Amerika op twee planken te staan, terwijl hij werd voortgetrokken aan een touw over het water. Tádá! Het waterskiën was ontdekt. Vandaag de dag een van de populairste sporten tijdens een zonnige strandvakantie.

Waterskiën is een watersport waarbij een persoon op ski’s wordt voortgetrokken door een boot of een kabelskibaan. Er zijn verschillende vormen zoals slalom skiën, show skiën en natuurlijk schansspringen. Maar laten we voor een eerste keer niet te hoog van de toren blazen. Blijf eerst maar eens rechtop staan.

Ja, ik wil waterskiën!

Waterskien klinkt superstoer. Maar kijk eerst even of je andere mensen het ziet doen. Een beetje afkijken is in dit geval geen overbodige luxe. Wil je het dan nog steeds? Ga dan op zoek naar de organisatie die deze activiteit verzorgt. Vaak is dit een tentje op het strand. Kan je het niet vinden, vraag het dan na in een van de strandtenten. Zij weten het vast.

Liever van te voren regelen? Wellicht heeft de receptie van jouw hotel of camping de juiste connecties. Veel plezier!

Populaire bestemmingen aan de kust

Adriatico.nl