Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Winkelen

Heerlijk winkelen in de grote steden!

Aan de Adriatische Zee: shoppen in Kroatië

Traditionele spulletjes die bij het land horen, de dagelijkse boodschappen of gewoon omdat winkelen zo ontzettend leuk is. Ah, ben je nou net dat ene gele jurkje vergeten? Of waar is die fijne zwemband nou? Soms, heel soms, heb je ook gewoon iets nodig. Koop het op locatie. Ga shoppen in Kroatië! Hoe, wat en waar? Dat staat in dit artikel.

Winkelen aan de kust

Met een kustlijn van 5835 km (het vasteland + de eilanden) zijn er ontelbaar veel boulevards en mooie baaien. En daar zijn altijd winkeltjes te vinden, tientallen bij elkaar. De vrolijke kleuren van opblaas flamingo’s, slippers en flacons zonnebrand schitteren je al tegemoet. Maar verstopt tussen de schepjes, emmertjes en zonnebrillen staat er altijd een pareltje met prachtige kleding, sieraden of handgemaakte hamam doeken.

Oude vissersdorpen met traditionele producten

Vaak komt na een boulevard een oud vissersdorp of leuk stadje. Struin over pleinen en door het centrum. Maar vergeet ook zeker de verstopte straatjes niet, want juist waar men niet zoekt, is het te vinden. Zoek je naar traditionele producten uit de streek, dan zit je in deze dorpjes goed. Denk aan lekkere honing (aangegeven als ‘Med”), olie of olijven. Hangertjes voor aan een ketting of iets moois van glas. Een stropdas is ook een goed souvenir. Er worden er veel verkocht aangezien de stropdas origineel uit Kroatië komt.

Supermarkten en dagelijkse boodschappen

Van een flesje water op het strand, een picknick of een complete maaltijd op een gasstelletje. Er zijn altijd wel een paar boodschappen te doen. En elk stranddorp, elk stadje en iedere boulevard biedt enkele supermarkten. De supermarkt die overal wel te vinden is, heet Konzum. Andere zijn: Plodine, Lidl, Spar, CBA, Studenac, Mercator, Getro, Kaufland en Billa.

Uitgebreid winkelen in Kroatië

Zagreb is natuurlijk de hoofdstad, ook als het om uitgebreid shoppen gaat. Maar Split laat niet over zich heen lopen en biedt maar liefst 5 winkelcentra.

  1. Emmezeta: in Kaštel Sućurac. Een centrum met zo’n 50 winkels en gemakkelijk met de bus te bereiken.
  2. Mercator: Ook direct vanuit Split met de bus te bereiken. Hier vind je een stuk of 20 kleinere, maar uniekere winkels.
  3. Joker Center: Een populair winkelcentrum voor locals. Er is ook een bioscoop, zwembad en skybar.
  4. City Center One: Een van de grootste winkelcentra in Dalmatië. Er zit ook een speeltuin in.
  5. Mall of Split: Het nieuwste winkelcentrum in dit lijstje en tevens de allergrootste. In dit winkelcentrum vind je unieke winkels en ook een funpark voor de kids.

Nog een laatste tip: het paleis van Diocletianus. Ingericht als bijzonder winkelcentrum. Hier vind je allerlei kleine boetieks, schoenenzaken en een aantal hele exclusieve winkels.

De leukste shop bestemmingen!

Adriatico.nl