Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Camping

De mooiste campings aan de Adriatische kust!

Kamperen! Of eigenlijk; vakantie vieren op een camping. Of dat nou in een tent, caravan of camper is. Kriebel jij het liefst de hele dag met je tenen in het zand of is een flinke fietstocht door de bossen meer iets voor jou? De veelzijdigheid van de verschillende regio’s, plus de typische gezelligheid die je alleen maar op een camping vindt zorgen voor de ideale vakantie.

Zomervakantie? Reserveren = noodzakelijk

Het gebied aan de Adriatische kust is enorm en dit kan zorgen voor enige keuzestress. Maar dit mag je vakantie natuurlijk niet verpesten. Het belangrijkste wat je moet weten, is dat alle campings rondom de Adriatische Zee in de zomermaanden enorm populair zijn. En dat betekent: snel volgeboekt. Grijp niet mis en reserveer daarom zo snel mogelijk een plek op jullie droomcamping.

Bepaal de bestemming

De keuze is reuze! Welke camping kies je dan? Begin met het bepalen van de bestemming. Dan heb je in elk geval een mooie basis voor het vinden van een geschikte camping. Naast de afstand van de zee, kan het land waarin de camping ligt ook wat uitmaken. Spreek je bijvoorbeeld Italiaans, dan is Italië een logische keuze. Nooit eerder in Kroatië of Slovenië geweest? Kies dan voor een nieuw avontuur!

Volgende punt: wensenlijstje

Locatie gekozen, stel dan een wensenlijstje op. En vergeet natuurlijk ook niet naar de wensen van je medereizigers te vragen. Willen jullie een zwembad of is het sanitair belangrijker? Een camping direct aan het strand of liever tussen de bomen? En kunnen we in de buurt een ijsje kopen? Zo filter je er al aardig wat campings uit.

Maar waar vind ik die campings dan?

Tegenwoordig boeken we online. Is dit echt niks voor jou, wandel dan even langs het reisbureau voor hulp. Maar grote kans dat dit niet eens nodig is. Er zijn tal van websites die overzichten aanbieden van alle campings in de door jou uitgekozen regio. Reserveren kan via een tussenpersoon, een boekingsprogramma of neem direct contact met de camping zelf. Ons advies: houd de lijntjes zo kort mogelijk.

Ken de camping

Een vakantie is het allerfijnst wanneer er geen onplezierige en onverwachte dingen gebeuren. Natuurlijk heb je dat niet altijd in de hand, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Neem bijvoorbeeld altijd een kopie van de boeking mee, dat je kunt laten zien bij aankomst. Zo heb je precies op een rij wat er in- en exclusief de reservering is.

Lees de regels van de camping, bekijk de lijst met faciliteiten en zoek naar een plattegrond van het terrein. Zo kun je de kinderen ook alvast warm maken voor de komende vakantie. Want reken maar, zij kennen de route naar het zwembad eerder uit hun hoofd dan jij.

Vakantie! Dus de stress laten we thuis

De Adriatische kust is populair en volledig ingericht om paraat te staan voor alle toeristen die er zijn. Haringen vergeten? No problemo! Wandel gewoon even naar de receptie en zij komen zeker weten met een oplossing. Geniet van de vakantie!

Adriatico.nl