Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Adriatische Zee is een populaire vakantiebestemming voor velen. Ook Nederlanders zijn hier in het hoogseizoen veel te vinden. Een vakantie aan de Adriatische kust betekent namelijk een ideale vakantie voor zon, zee en strand. Deze kust van Italië is met zon overgoten en een plek waar je veel van de Italiaanse cultuur vindt. Niet zo gek dus dat een vakantie aan de Adriatische kust populair is. Ook Kroatië is een erg populaire vakantiebestemming aan de Adriatische Zee dankzij het fijne klimaat en de prachtige stranden en steden.

Steden en dorpen

Want naast zon, zee en strand vind je aan de Adriatische Zee ook prachtige grote steden als Venetië en Rimini in Italië, en Pula en Umag in Kroatië. Daarnaast vind je in de buurt van de campings of vakantieparken ook kleine, gezellige dorpjes. Dorpjes waar je urenlang rond kunt struinen en kunt genieten van de marktjes, lokale producten en gezellig restaurantjes.

Klimaat

Het klimaat aan de Adriatische Zee is erg aangenaam en perfect voor een zomervakantie. Aan de kust waait een zeewind waardoor het niet te warm wordt in de zomer. Vergeleken met andere zeestreken liggen de temperaturen aan de Adriatische Zee minder hoog en in de winter valt het ook op dat het een stuk minder koud is. Een wintervakantie kun je hier dus ook prima doorbrengen!

Op Adriatico vind je de leukste campings en de mooiste vakantieparken aan de Adriatische Zee, neem ook kijkje bij de steden voor meer inspiratie!

Adriatico.nl