Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een scooter huren aan de Adriatische Zee

Een heerlijke manier om de omgeving te ontdekken

Haren in de wind, snoet in de zon en het asfalt dat onder je voorbij vliegt. Nou ja, vliegt. Laten we het niet overdrijven. Want het hele idee van rondtoeren, is natuurlijk dat je dit op je dooie gemak doet. Om je heen kijken, de omgeving verkennen en direct op de rem van je scooter trappen wanneer je iets ziet dat je bevalt of van dichtbij wilt bekijken. Avonturen liggen voor je neus en het is aan jou om ze op te rapen. Mis niks en toer rond op een huurscooter.

Een scooter huren tijdens de vakantie

Waarom zou je een scooter huren tijdens de vakantie? Geniet volop van de omgeving waarin je op vakantie bent! Een scooter is sneller dan een fiets en je hoeft niet te trappen. Je neemt gemakkelijk iemand achterop, ga samen op avontuur. Uiteraard leg je minder kilometers af dan met een auto, maar het gevoel van ultieme vrijheid is groter. Het echte buiten-zijn, kleinere wegen en verstopte paden die niet genoeg ruimte bieden voor vier wielen.

Wat zijn de regels?

In Nederland zijn er regels voor het rijden op een scooter, dus in het buitenland ook. Laat je in Italië, het land van de Vespa, niet foppen door de leeftijd. Hier mogen kinderen van 14 jaar namelijk al op een scooter rijden. Mits ze in het bezit zijn van hun brommerrijbewijs. Nederlandse kids hebben dit niet, dus dit maakt de minimale leeftijd voor het huren van een scootertje 16 jaar. Verder rijd je in Italië maximaal 45 km/pu en is het dragen van een helm verplicht. Wat betreft de helm en de maximale snelheid, deze regels gelden ook in Kroatië. Vraag voor de zekerheid altijd even alle regels na bij het bedrijf of bij de plaatselijke VVV.

Waar huur je een scooter?

In de grotere steden en echte toeristendorpen vind je al gauw diverse bedrijven die scootertjes verhuren. Zoek op Google of vraag het na bij de receptie of een informatiepunt. Soms is het zelfs mogelijk bij het hotel, op de camping of via het appartementencomplex waar je verblijft er eentje (of een fiets of een auto) te huren. Door navragen komt deze informatie vanzelf naar je toe.

De eerste keer op een scooter

Voor alles is een eerste keer. Schroom daarom niet om de verhuurder op de hoogte te brengen van het feit dat je nooit eerder op een scootertje hebt gereden. Vraag om een complete uitleg en wellicht ook om een oefenrondje. En zodra je hier met een zeker gevoel opstapt, kan het echte toeren beginnen. Tip: navigatie en soms een druppel benzine redden de dag!

Adriatico.nl