Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Markten

De leukste en gezelligste marken van de Adriatische kust!

Markten in het buitenland zijn altijd heerlijk om overeen te struinen tijdens je vakantie. Wandelend tussen de van locals en toeristen hoor je marktkoopmannen luidkeels hun producten aanprijzen. Je ruikt de heerlijke lucht van versgebakken brood en verschillende lokale lekkernijen en scoort nog wat vers fruit bij een van de vele kraampjes. In bijna ieder dorpje is wel een markt te vinden. Hieronder zetten wij de leukste voor je neer. Lees je mee?

Markten en Le Marche

In de Italiaanse regio Le Marche zijn verschillende unieke markten te vinden. In Ancona geniet je elke eerste weekend van de maand van de mooiste handgemaakte spulletjes.  Maar ook in het middeleeuwse dorpje Montaponne is in juli een gezellige markt te vinden waar je de bekende hoedjes van stro kunt kopen. Een markt die ook zeker een bezoekje waard is, is Mercato del Libro Antico in Urbino. Iedere vierde zondag van de maand neem je een kijkje tussen de gerestaureerde antieke boeken die hier te koop zijn.

Markten langs de Kroatische kust

In Split is elke dag vanaf half zeven ’s ochtends een markt te vinden. Hier is letterlijk alles te koop. Van  kleding en bloemen tot aan groente en fruit. Kortom, een heerlijke markt om overheen te struinen. Ook in de kuststad Zadar is een dagelijkse markt, waar vanalles te vinden is. Deze markt is de beste van Kroatië en is dus ook zeker een bezoekje waard.

Markten in Venetië

Ook in de prachtige stad Venetië zijn markten te vinden die de moeite waard zijn. Dinsdag tot en met zaterdag is er een vismarkt aan de voet van de Rialtobrug. Aan de voet van diezelfde brug staat iedere ochtend de grootste markt van Venetië voor je klaar. Een bezoekje aan deze twee valt dus mooi te combineren! Daarnaast is er iedere maandag een farmer’s markt waar je de lekkerste lokale lekkernijen proeft.

Adriatico.nl