Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Muggen

De tips om niet lek gestoken te worden!

Wist je dat muggen vooral voor komen in gebieden waar veel water aanwezig is? De zee, meren en rivieren. Vooral wanneer de zon het water heerlijk warm maakt. Echt genieten vinden zij dat. Net als wij tijdens onze welverdiende vakantie.

Muggen aan de Adriatische kust

Vier je jouw vrije dagen langs de Adriatische Zee? Dan kom je helaas niet zomaar van de muggen af.  Maar laat het de vakantie zeker niet verpesten! De een heeft meer last van deze steekdieren dan de ander. Dit heeft namelijk te maken met bloedgroep, stofwisseling en lichaamsgeur. Niks aan te doen dus, zou je denken…

Verwijder alle uitnodigingen

Dat er muggen zijn, dat weet je. Maar je gaat natuurlijk niet zitten wachten totdat je lek gestoken wordt. Lees onze tips en probeer jouw vakantie zo mug-vrij mogelijk te houden. Begin er bijvoorbeeld mee om de muggen niet extra uit te nodigen. Deze insecten houden van water, check dus alle plekken waar ze op af kunnen komen. Een regenplas naast de tent of een laagje water in een bloempot op het balkon kan al genoeg zijn voor een hele zwerm. Weg ermee!

Weg met die muggen!

Bij muggen draait het allemaal om geur. Jouw geur. Koop bijvoorbeeld een elektrisch muggenapparaatje. Wanneer je die in het stopcontact steekt, komt er een geur af waardoor de muggen jou niet kunnen ruiken. Geen stroom in de buurt? Een muggenspiraal werkt op dezelfde manier, alleen moet je deze aansteken. Net als wierook.

Smeer je in met ‘deet’, eet zoveel mogelijk knoflook, slaap onder een muggennet (klamboe) of zet de ventilator aan. Muggen houden namelijk niet van wind. Wat je ook gebruikt, lees altijd de gebruiksaanwijzing en laat je goed informeren.

Muggen in Kroatië

De lokale overheid in Kroatië helpt graag een handje. Zo spuiten zij tijdens het zomerseizoen een anti-muggenspray op alle populaire plaatsen. Dit kan geen kwaad voor mensen en huisdieren. Logeer jij op een plek iets buiten de ‘bewoonde wereld’, vraag dan altijd na of dit ook in de spray-zone valt.

In Kroatië dien je behalve ‘s nachts ook overdag voorzichtig te zijn. Op sommige plaatsen komt namelijk ‘dengue’ voor. Een ziekte overgebracht door muggen die overdag prikken.

Muggen in Italië

Helaas deze insecten zich niet tegenhouden dus oook in Italië is het oppassen geblazen. Naast de ‘gewone’ mug zoemt ook de ‘tijgermug’ steeds vaker om je oren. Ingevlogen vanuit Azië, en zeker geen lieverdje. Denk je gestoken te zijn door een tijgermug, ga dan altijd naar een dokter.

ZanzaMapp

Wil je precies weten waar welke muggen voorkomen? Download dan de app ZanzaMapp. Hierin kun je zien wanneer en in welke gebieden in Italië welke soorten voorkomen. Zo kun je jezelf er beter tegen beschermen. Zzzzzucces!

Adriatico.nl