Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stranden

Zon, zee & strand aan de Adriatische kust!

Het mag gezegd worden: Kroatië heeft een enorme kustlijn. Zowel de kust van het vasteland als op de eilanden vallen onder de schoonste stranden ter wereld. Vaak bestaat het strand uit kiezelstenen, maar er zijn ook varianten met zand te vinden. Families, feestvierders, rustzoekers en naturisten in alle leeftijdscategoriën vinden altijd een plek waar ze zich helemaal thuis voelen.

Ga maar lekker zwemmen hoor!

Het Kroatische deel van de Adriatische kust blijkt perfect om kopje onder te duiken. Vooral de stranden in Istrië, regio Like-Senj, Zadar en Sibenik-Knin hebben heerlijk zwemwater. Wil je het echt helemaal veilig? Let dan op de blauwe vlag die op het strand wappert. Dit is een onderscheiding van de organisatie Blue Flag die de stranden in Kroatië onderzoekt.

10 familievriendelijke stranden op een rij

Het aanbod aan de Adriatische Zee in Kroatië is reuze en biedt voor iedereen wel wat. In dit artikel zetten wij de 10 stranden uiteen die het leukst zijn voor gezinnen. Lees je mee?

1. Makarska Riviera

60 kilometer aan zand- en kiezelstranden worden omringd door pijnboombossen. Het water is helder en blijft lang ondiep. Ideaal om met de kleintjes te gaan zwemmen.

2. Brela stranden

Het leuke dorpje wordt vergezeld door een kiezelstrand en olijf- en dennenbomen. De blauwe vlag laat zien dat de zee perfect is om in te zwemmen. Dit strand staat niet voor niets in de ‘top 20 mooiste stranden ter wereld’ van Forbes magazine.

3. Copacabana (Dubrovnik) 

Strandbedden en parasols te huur. Hier doe je mee met de leukste activiteiten zoalswaterpolo, waterskiën en zeilen terwijl de allerkleinsten van de glijbanen roetsjen. Het perfecte familiestrand dus.

4. Lapad stranden (Dubrovnik) 

Het volgende kindvriendelijke vind je in de Lapad baai, vlakbij de Lapad voetgangerszone. Op het strand vind je kleedhokjes en douches, bedden en parasols zodat je helemaal tot rust kan komen. Een ook de strandwachten houden alles goed in de gaten zodat de kinderen ongestoord kunnen spelen en jij kan genieten van je welverdiende vakantie.

5. Korculanska Bay Beach 

Het vijfde kindvriendelijke strand: Korculanska Bay Beach ligt op 15 minuten lopen van de oude stad. Of is te bereiken per taxiboot vanaf de haven. Door het ondiepe en zanderige water is dit de perfecte plek voor gezinnen met jonge kinderen. 

6. Ninska Laguna Beach (Nin’s Lagoon)

De Duitse ANWB, de ADAC, beschrijft dit lange zandstrand niet voor niets als een van de mooiste stranden van Dalmatië.

7. Peljesac Peninsula Trstenica

Het bekendste gebied op het Peljesac schiereiland. Een mooi strand waar winkeltjes en de bar nooit ver weg is. Het is hier dus altijd gezellig!

8. Lopar op het eiland Rab

Paradise Beach in is redelijk afgelegen, maar toch beroemd. Je vindt hier dan ook heerlijk ondiep schoon water met een heerlijke temperatuur. Ook hier zitten de strandwachten zitten klaar met allerlei moderne reddingsapparatuur zodat je met een gerust hart kan genieten van de zon terwijl de kids spetteren in het water. De blauwe vlag is hier dan ook altijd te vinden.

9. Lone Bay (Rovinj)

Lone Bay is in de afgelopen jaren omgetoverd tot schitterend strand. Speciale voetpaden, fijne kiezels en andere (kindvriendelijke) faciliteiten liggen hier binnen handbereik.

10. Katoro & Polynesia Beaches

Deze buurstranden zijn eigenlijk identiek, maar dat maakt het kiezen niet makkelijker. Spannende rotsen, heerlijk zand, gezellige restaurants en leuke speeltuinen wisselen zich af. Ook op deze stranden vind je de veilige blauwe vlag en handige strandwachten zodat de kids ongestoord kunnen spelen. 

Adriatico.nl