Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Trouwen

De mooiste trouwlocaties aan de Adriatische kust!

Droom jij van een bruiloft op het strand? Met je blote voeten in het zand en de helderblauwe zee op de achtergrond geef jij het ‘ja-woord’ aan je geliefde. Of trouw je liever in schattig kerkje in een historisch dorpje? Of in een romantische stad als Venetië? Aan de Adriatische kust vind je de ene romantische trouwlocatie na de andere.

Trouwen op het strand

De Adriatische kust is enorm en heeft dan ook ontelbare schitterende stranden geschikt voor jouw droombruiloft. Denk bijvoorbeeld aan Puglia, een regio in het zuiden van Italië. Puglia is als trouwlocatie nog relatief onbekend. Geheel onterecht, want met de idyllische witte dorpjes en de azuurblauwe zee is dit een droomlocatie. Kan het voor jouw bruiloft niet gek genoeg? Het is mogelijk het hartvormige eiland Galešnjak voor de kust van Kroatië te huren. Het eiland wordt, vanwege de vorm, ook wel ‘lovers island’ genoemd en wordt hierdoor vaak gehuurd voor bruiloften.

Trouwen in Venetië

Kanalen, schattige bruggetjes en unieke gondels. Veel romantischer dan trouwen in Venetië wordt het niet. Wil je een echte sprookjes bruiloft? Dan is dit the place to be. Je kunt hier namelijk trouwen in het stadhuis in Palazzo Cavalli, een Venetiaans paleis. De schitterende trouwzaal, indrukwekkende marmeren trappen en het uitzicht op Canal Grande en de Rialto brug leveren prachtige trouwfoto’s op.

Trouwen in Dubrovnik

Ook op Kroatië vind je genoeg romantische trouwlocaties. In de stad Dubrovnik zijn er oneindig veel mogelijkheden. Je kunt trouwen in een van de prachtige zomerhuizen of gewoon lekker in het park. Of zeg je liever het ‘ja-woord’ op een zeilboot? Ook in het Sponza paleis in het historisch centrum van de stad of in een van de historische kerken kan natuurlijk een prachtige ceremonie worden gehouden. Iedere locatie is uniek en er is dan ook voor ieder wat wils in deze schitterende stad.

Adriatico.nl