Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wanneer ga je op vakantie naar de Adriatische kust?

Genieten in de zomermaanden

De beste reistijd naar een vakantiebestemming koppelen we vaak aan het weerbericht. Toch is de voorkeur voor klimaat erg persoonlijk. Maar als we het over onze vakantie hebben, zijn we het er over het algemeen wel over eens. Tijdens onze vakantie willen we vooral droge dagen en een korte broek aan. Doordat de Adriatische kust een flink stuk divers Europa in beslag neemt, valt er genoeg over te zeggen. Lees lekker verder en plan je trip.

Juni, juli & augustus

De drie zomermaanden worden op internet aangegeven als beste reistijd naar de Adriatische kust. En dit is best logisch. Het stukje Adriatische kust dat aan de Adriatische Zee grenst, kent milde winters en warme zomers. Dit is in scherp contrast met het binnenland, waar het ‘s winters flink koud en naar kan worden. Daarom vind je landinwaarts volop wintersportmogelijkheden en aan de kust niet.

Wanneer valt de meeste regen?

Aan de Adriatische kust valt in het najaar de meeste regen. Maar vergis je niet, ook in de zomermaanden overvallen flinke plensbuien menig vakantieganger. Deze buien zijn vaak hevig, maar niet zo heel erg lang. Noem het een wolkbreuk. De hele omgeving lijkt erdoor op te frissen.

Wanneer komt het jou het beste uit?

Het zomerseizoen, ook wel het hoogseizoen genoemd, is populair bij de grote horde. Dit zorgt voor gezelligheid en elke bar, ieder restaurant en elk pretpark is geopend. Campings en hotels zijn vol waardoor aanspraak maken geen grote uitdaging is. Niet gebonden aan schoolvakanties en meer een liefhebber van rust en ruimte? Dan is het voor- en naseizoen natuurlijk perfect. Houd dan echter wel rekening met kleinere openingstijden van bijvoorbeeld winkels en restaurants. Ook is het dan misschien wat minder warm, maar een trui en een lange broek is zo ingepakt. Toch?

Adriatico.nl