Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de camper langs de Adriatische kust

Geniet van de vrijheid van een camper met uitzicht over de prachtige Adriatische Zee

Camperen, in 1 jaar de wereld rond of gewoon lekker een paar weekjes in de zomervakantie. Je bent 100% vrij in waar je naartoe gaat en je hebt je huisje altijd bij je. Campers zijn er in alle soorten en maten, zelfs met stapelbedden, berging of tentje op het dak. Met de camper op vakantie naar de Adriatische kust is een goed idee, want zowel in Italië, Slovenië als Kroatië zijn alle faciliteiten voor campers aanwezig.

Waar moet je op letten als je met de camper op vakantie gaat?

Wat voor vakantie heb je voor ogen? Dat is een belangrijke basis. Wil je veel reizen en zoveel mogelijk landen ontdekken of liever langer op 1 plek om te genieten van een echte chill-vakantie? Het is belangrijk om op een lijn te zitten, zodat er tijdens het rijden geen miscommunicaties komen en je gewoon gefocust blijft op de weg.

Bestuurder en bijrijder

De taken van de bijrijder zijn net zo belangrijk als het sturen zelf. Staat de navigatie goed ingesteld en kun je direct bijspringen wanneer de routeplanner een weg niet herkend bijvoorbeeld? Soms geven borden aan dat een straat heel smal is of een brug erg laag. Wees alert en zie niks over het hoofd. Keren is niet erg, maar lang niet overal mogelijk met zo’n grote auto.

Is het tijd om een logeerplek op te zoeken, kies dan voor een comfortabele camping voorzien van de faciliteiten waar de camper om vraagt. Zo maak je de camper, en jezelf natuurlijk ook, in no time weer klaar voor vertrek. Zorg dat je een duidelijke (online) kaart hebt met alle beschikbare campings en parkeerplaatsen speciaal voor campers. Er zijn enkele apps beschikbaar zoals campercontact van de NKC en Park4Night.

Een camperreis langs de Adriatische zee

De routes zijn vaak leidend tijdens een campervakantie. Lees je van te voren in zodat je de mooiste wegen pakt, geniet van de omgeving en wissel regelmatig van bestemming. Want dat kan met een camper. Maar durf de camper soms ook even alleen te laten. Stap uit, huur een fiets en trek naar plekken waar de camper niet kan komen.

Laat je de camper ergens achter? Haal de waardevolle spullen eruit, doe de deur op slot en stal jouw huisje veilig op een camping of nette parkeerplaats. Geniet van de vakantie in z’n geheel en kruip niet helemaal weg achter het stuur. Plus, rijd nooit te lang achter elkaar. Pak je rust en houd het veilig.

Wildkamperen aan de Adriatische kust

Er zijn prachtige plekken te vinden waar wildkamperen fantastisch zal zijn. Maar in zowel Italië, Slovenië als Kroatië is wildkamperen niet toegestaan. Doe je het toch en hoop je dat meneer agent het door de vingers ziet, kan je dat een flinke boete opleveren. Soms wel zo’n € 80,-, direct afrekenen.

Adriatico.nl