Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met het vliegtuig naar de Adriatische kust

Tickets geboekt, koffers gepakt: “Adriatische kust, here we come!”. Nog enkele uurtjes en dan is het zo ver. Vakantie, wat heerlijk! Het vliegtuig brengt jullie naar het land van bestemming. Maar, hoe komen jullie eigenlijk van de luchthaven naar de plek waar jullie verblijven?

Regel vooraf het vervoer

In de meeste gevallen is het vervoer snel geregeld, mits je het van te voren doet. Vraag de receptie van het hotel, het appartementencomplex of de camping waar jullie logeren of zij een pick-up service bieden. Persoonlijk vervoer op een tijd naar wens. Geef daarbij altijd de vluchtgegevens door, zo kan de chauffeur eventuele vertragingen in de gaten houden. Wordt deze service niet aangeboden, geen paniek! Dan heeft de receptie vast en zeker andere tips en adviezen om bij hen te komen.

Pak een taxi of het openbaar vervoer

Op iedere luchthaven zijn taxi’s te vinden. Vaak staan die in een rij opgesteld bij de uitgang van het vliegveld. Check wel even of zij op een meter rijden of dat je van te voren een ticket koopt. Neem altijd een geregistreerde taxi op de luchthaven zelf en geen ‘snorder’ erbuiten.
Het openbaar vervoer is natuurlijk ook een optie. Vaak snel en goed georganiseerd. Een trein bij de grotere steden, bussen in de meeste andere gevallen. Vraag bij het informatiepunt op het vliegveld hoe je dit het beste kunt aanpakken. En van te voren is via internet natuurlijk ook veel informatie te vinden. Maar sinds wanneer is een dubbelcheck verkeerd?

Weer naar huis

En dan zit de vakantie er helaas alweer op. De terugvlucht is al geboekt, beter om het vliegtuig ook maar te halen dan. Check files, stakingen en andere dingen die jouw rit terug naar de luchthaven langer zouden kunnen maken. Vaak kun je op dezelfde manier terug als dat je gekomen bent. Heeft jouw logeeradres een pick-up service? Dan bieden ze waarschijnlijk ook een drop-off. Controleer dit van te voren. Vlieg je bijvoorbeeld ‘s nachts? Dan is de kans groot dat het openbaar vervoer niet rijdt of dat je een taxi moet bestellen. Wel thuis!

Adriatico.nl