Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Fietsen

Maak de mooiste fietstochten!

De mooiste fietsroutes langs de Adriatische kust

Om het cliché even te herhalen: “Nederlanders zijn dol op fietsen. Het liefst doen zij dit altijd en overal. Vooral wanneer zij op vakantie zijn.” Geldt dit ook voor jou? Lees dan snel verder.

Stap je thuis al op het zadel en is de rit naar een eindbestemming de vakantie? Of zet je de fiets achterop de auto, camper of caravan om op locatie de banden eens flink op te pompen? Een fiets huren is natuurlijk ook een optie. Als sportief koppel, vriendengroep of met het hele gezin. Hoe dan ook, er gaat gefietst worden deze vakantie!

Waarom fietsen in het buitenland?

Omdat het zo ontzettend mooi is! En anders dan thuis, onbezorgd en zonder haast. Het is sneller dan lopen en avontuurlijker dan met de auto. Of het nou gaat om een ritje van een dag of een meerdaagse tocht, het maakt eigenlijk niet uit. Dat mooie pad door het bos, of die schapen waar je voor moest uitwijken. Op de fiets een landsgrens over, of met de kids achterop een ijsje halen bij een stalletje in een boerendorp. De dingen die je onderweg ziet en meemaakt, die neemt niemand je meer af.

Fietsen in Italië

Veneto, het gebied rondom Venetië. Ideaal om te fietsen omdat het vooral vlak is en een mooi landschap afwisselt met historische steden. Bekend als een van de vele fietsklassiekers en ook zeer geschikt voor de kids.

Een stukje verder, tussen de kust en de Apennijnen ligt het groenere Italië. Dit gebied luistert naar de naam Abruzzo en biedt zo’n 300 kilometer aan veilige fietsroutes. Van rustige wegen tot pittige klimtochten.

Een hele dag op de fiets mag best beloond worden. Dit maakt fietsen door de regio Emilia-Romagna zo aantrekkelijk. Met fietsroutes door levendige natuurparken en de wereldberoemde keuken voor tijdens de pauzes.

Regels voor fietsen in Italië

Een helm is niet verplicht, maar een voor- en achterlicht wel. Het dragen van een veiligheidshesje wanneer het donker is, ook. Wees voorzichtig met navigatie want het vasthouden van een telefoon tijdens het fietsen is zelfs verboden in Italië. Handsfree is wel toegestaan. Voor een elektrische fiets (bicicletta a pedalata assistita) met trapondersteuning tot 25 km/h (vermogen van maximaal 250 watt) gelden dezelfde regels als voor een gewone fiets.

Fietsen in Kroatië

Er zijn nog niet veel fietsroutes door Kroatië officieel geregistreerd. Dit betekent natuurlijk niet dat ze er niet zijn. Heb je al een bestemming in gedachten, vraag dan om meer informatie bij jouw hotel of de plaatselijke VVV. Fietsverhuurbedrijven kunnen je zo goed als altijd informeren over routes in de buurt.

Istrië blijkt tot nu toe de meest geschikte regio om te fietsen. Meer dan 60 routes verspreid over zo’n 2500 km. Ook het Nationaal Park bij Plitvice wordt graag op de fiets ontdekt. Als laatste tip geven we Kvarner, en de eilanden in de buurt. Hier vind je meerdere fietsroutes van diverse gradaties.

Regels voor fietsen in Kroatië

De regels in Kroatië zijn niet veel anders dan die in Nederland en Italië. Uiteraard is werkende verlichting en een hesje verplicht wanneer het donker is en bellen tijdens het fietsen is ook hier verboden. Alle kinderen tot 16 jaar dienen een helm te dragen. Kinderen van 9 t/m 14 jaar mogen alleen zelf fietsen wanneer zij een fietsrijbewijs hebben of worden begeleid door een persoon van 16 jaar en ouder.

Bestemmingen met de mooiste fietsroutes

Adriatico.nl