Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

IJssalons

Voor welke smaak kies jij?

Smullen van een ijsje aan de Adriatische kust

Wat hoort er bij een echte zonvakantie? IJsjes!! En wat ijs betreft kun je in zowel Kroatië, Slovenië en natuurlijk Italië je lol op. Toeristen en locals, ze lopen allemaal met een hoorntje in de hand, al likkend om het te kunnen winnen van de zon. Heerlijk, het is nu echt vakantie!

Gelato in Italië

Op iedere straathoek, aan het strand en op elk plein vind je ijssalons. Is er geen salon in de buurt, dan zie je waarschijnlijk zo’n leuk ijs-karretje rijden. Vaak is deze authentiek en van vader op zoon gegaan. “Ting Ting!”, doet de bel. “Gelato! Gelato!” roept de ijscoman. Zo’n ijskar biedt gelukkig niet alle smaken die je in een ijssalon vindt, dit maakt het kiezen iets makkelijker.

Broodje ijs

Behalve het welbekende hoorntje, het papieren bakje (met houten lepeltje) en de coupe, kennen ze in Italië de ‘brioche’. Een zoet broodje waar 2 à 3 bollen ijs tussen passen. Het eet wat lastig en het vult aardig. Maar is zo lekker dat je er vast en zeker snel nog een wilt.

De etalages van de ijssalons

Lekkerbekken! Dat doe je wanneer je de etalage van een grote ijssalon ziet. Krijgen jullie een ijsje voor onderweg of mag je een plekje op het terras pikken? Eigenlijk maakt het niet uit want het lekkerste ijsje uitkiezen, is toch bijna onmogelijk. Sommige ijssalons hebben wel 100 verschillende smaken!

Van citroen tot ananas en perzik. Fruitsmaken zijn al sinds jaar en dag populair. Maar er is meer. Natuurlijk! Klassiekers als chocolade, koffie en mokka, tiramisu en stracciatella. De een nog beter dan de ander. Ieder jaar komen er wel nieuwe smaken bij. Tegenwoordig een absolute sport om met de meest unieke smaak te komen. Wat dacht je van pindakaas, carrot cake of frozen yoghurt met karamel-zeezout? Mmmmm…

IJs voor iedereen

Behalve nieuwe smaken, komen er ook nieuwe kansen op de markt. Kansen voor ijs liefhebbers met bijvoorbeeld een allergie. Lactosevrij, glutenvrij, suikervrij, veganistisch en biologisch ijs. Voor iedereen iets wat in zijn of haar straatje past.

Fijne vakantie!

Een complete glazen coupe met vanille, mango en meloen. Uiteraard met aardbeiensaus eroverheen. Dame blanche en bananasplit vallen ook onder de beroemde toppers. Een hoorntje met chocolade en spikkels of het kuipje met een flinke dot slagroom. Je kunt het zo gek niet verzinnen, er past ijs in. Maar welke smaak? …

Populaire bestemmingen

Adriatico.nl