Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Abruzzo

Abruzzo, of de Abruzzen, ligt naast Lazio en onder Le Marche. Qua landschap is het vergelijkbaar met Le Marche; de bergen van de Apennijnen, een lange kustlijn aan de Adriatische zee en groene heuvels. Ondanks dat het een grote regio is, heeft het eigenlijk maar twee bekende steden. Dit zijn de hoofdstad l’Aquila in het binnenland en de kuststad Pescara. Een ideale bestemming om echt even tot rust te komen in de natuur dus!

Kom tot rust in Abruzzo

Vooral Pescara en Francavilla staan bekend om hun heerlijke zandstranden. Het biedt een fijne afwisseling tussen stad en strand voor je vakantie, omdat het centrum van Pescara dichtbij is. Maar voor het mooiste strand ga je iets boven Pescara zitten, bij het dorpje Pineto. Het strand van Pineto heeft het keurmerk Bandiera Blu, dat schoon zeewater garandeert. Hoe meer je naar het zuiden gaat, hoe ruiger de kust wordt. De rotsstranden zorgen wel voor mooie plaatjes, maar zijn iets minder geschikt voor een dagje strand. Wel kun je er diepzeeduiken.

Abruzzo is ook de perfecte regio voor natuurliefhebbers. Er zijn schitterende wandel- en fietsroutes, bijvoorbeeld in het Cervaradal en het Sangro-rivierdal. Dit laatste dal wordt omgeven door meer dan 2000 meter hoge bergwanden. Prachtig! Er zijn drie grote natuurparken in de Abruzzen; Parco Naturale del Gran Sasso, Parco Naturale Regione Sirente-Velino en Parco Naturale d’Abruzzo, Lazio e Molise. Hier komt de eens met uitsterven bedreigde bruine beer zelfs in het wild voor. Als wandelaar hoef je je daar niet veel zorgen over te maken, ze zijn zeer schuw. Je hebt meer kans om dieren als wilde zwijnen, reeën, herten, otters en adelaars te spotten. De regio kent ook een grote diversiteit aan planten en bloemen, wat het landschap een bijzondere kleurenpracht geeft.

Als je de hele dag hebt gewandeld of gefietst, wil je natuurlijk even bijkomen met de lokale gastronomie. De regio Abruzzo staat bekend om haar rode wijn Montepulciano d’Abruzzo. Andere specialiteiten zijn pecorino-kaas, saffraan-risotto en pasta aglio, olio e peperoncino.

Wat je gezien moet hebben

In de hoofdstad L’Aquila vind je een aantal schitterende monumenten uit de middeleeuwen en de Renaissance. Het meest karakteristieke en tevens oudste monument is de Fontana delle 99 canelle. Alle kanaaltjes van deze fontein spuiten water door 99 verschillende maskers. Het Museo Nazionale d’Abruzzo is ook zeker een bezoek waard, dit museum herbergt naast diverse Romeinse kunstvoorwerpen ook het skelet van een mammoet!

Bekijk snel het aanbod aan accommodaties in Abruzzo! Nog even verder kijken? Ook bij Andiamo vind je mooie vakantieparken in deze stad!

Populaire gebieden

Pescara

Pescara

"Pescara is een bruisende stad die niet helemaal thuis lijkt te horen in de Abruzzen. Een moderne stad voor een dagje shoppen of voor een heerlijke strandvakantie!"

Bekijk alle gebieden »

Bestemmingen in Abruzzo

Adriatico.nl