Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cesenatico

Perfecte combi tussen badplaats en authentiek vissersdorpje

Eigenlijk is Cesenatico per ongeluk de populaire badplaats geworden die zij nu is. Maar dat doet niks af aan de kwaliteit. Een prachtig strand, de jachthaven en de traditionele visgerechten maken Cesenatico geliefd bij zowel locals als vakantiegangers.

De schoonheid van het oude vissersdorp

De gemeente en badplaats Cesenatico ligt tussen Cervia en Rimini in. Leuk om te weten is dat het ook een stedenband heeft met het Hollandse Delfzijl. De schoonheid van een oud visserdorpje is hier goed bewaard gebleven en dit trekt toeristen die zoeken naar echte en authentieke dingen. Zij genieten hier van traditionele visgerechten in de trattoria’s in de kleine straatjes. In Cesentatico lijkt de visserij vergroeid met het toerisme. Zij brengen hier het beste in elkaar naar boven en dit is te merken aan de intimiteit van de stad en de gastvrijheid van de mensen.

Met de veerboot door het centrum

Cesenatico werd gesticht in 1302 omdat er hier een haven nodig was voor de handel. De grootste handelskoopman gaf de opdracht voor het ontwerp aan niemand minder dan Leonardo de Vinci. Zijn schetsen zijn te bekijken in de plaatselijke bibliotheek. De haven ziet er vandaag de dag nog steeds uit zoals ooit ontworpen en gebouwd.

Een van de eerste dingen die je waarschijnlijk opvalt wanneer je het centrum van Cesenatico bezoekt, is het kanaal. Het middelste van de stad wordt door water van elkaar gescheiden en oversteken kan alleen met een kleine veerpont. En hier heeft iedereen lachend 40 cent voor over.

Uitgestrekt zandstrand en groene dennenbossen

Het zandstrand van Cesenatico is 5 kilometer lang en perfect om jezelf een krokant korstje aan te meten. Hier vind je ook de ‘toren’ van Cesenatico die het strand in oost en west verdeeld. Toentertijd de hoogste wolkenkrabber van Europa, nu leegstaande vergane glorie. Daarnaast kent de stad ook veel groen. Brede straten worden omzoomd met bomen, er zijn veel openbare parken en heb je al van de dennenbossen van Zadina gehoord?

Slenterstraten en verdwaalmarkten

Zoals in elk Italiaans dorp kun je heerlijk verdwalen terwijl je door de kleine straten slentert. Houd je van markten, dan stelt Cesenatico niet teleur. Eentje op de boulevard van de haven. Het assortiment gaat van verse kaas tot thee en handgemaakte presentjes. De ander vind je op ‘Piazzadelle Conserve’. Deze markt draait puur om lokale producten. Ontdek hier ook de ‘conserves’. Diepe kegelvormige putten waar men tot niet eens zo lang geleden vis in vershield.

Duik in een Maritiem verleden

Dan is er nog 1 ding die je niet ongedaan kunt laten tijdens een bezoek aan Cesenatico: ga naar het Maritiem Museum. 2 enorme boten vormen de basis van het museum, dat bestaat uit een binnen- en buitendeel. Maak een reis door de tijd en leer over de Adriatische Marine en het leven aan boord van onder andere een trabaccolo en een bragozzo.

Bestemmingen in Cesenatico

Adriatico.nl