Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Emilia-Romagna

Parmezaanse kaas, tagliatelle Bolognese en Aceto Balsamico di Modena. Waar denk je dat deze overheerlijke en inmiddels wereldberoemde producten vandaan komen? Dè reden voor een bezoek aan Emilia-Romagna: het overheerlijke eten.

Laat het je smaken in Parma, Bologna en Modena. Maar geniet natuurlijk ook van de zon op je bol en zand tussen je tenen. Want naast lekker eten biedt de regio meer dan voldoende vermaak op het gebied van cultuur en ontspanning.

Interessant om te weten

De regio Emilia Romagna ligt letterlijk aan de Adriatische kust en strekt zich helemaal uit tot aan de Apennijnen en rivier de Po. Waar veel landschappen gekenmerkt worden door bergen, is deze streek juist erg vlak. Waarschijnlijk wonen er daarom ook veel mensen en is het de perfecte omgeving voor landbouw. Naast graan, tomaten en maïs, zijn het de druiven die een prominente plek hebben weten te veroveren op de uitgestrekte velden. Gaat er al een belletje rinkelen? ‘Lambrusco!’

Emilia-Romagna heeft een rijke historie. Helaas werd het gebied in mei 2012 getroffen door twee aardbevingen waardoor veel historische gebouwen zwaar beschadigd zijn geraakt. Desalniettemin staan er nog steeds aardig wat bouwwerken omhoog die absoluut de moeite zijn om te bezoeken.

Bezoek Bologna

In het historische Bologna staan de Sint-Petroniusbasiliek, Piazza Maggiore en de Garisenda en Asinelli torens op de lijst. Voor wie ervan houdt, is ook de religieuze kunstcollectie in de Pinacoteca Nazionale di Bologna een aanrader. Waar de stad aan de ene kant een rijke cultuur biedt, is het studentenleven er niet meer weg te denken. Toeristen, locals en studerenden vormen ‘s avonds een fijne en gezellige groep levensgenieters.

Opgravingen & mozaïeken

Bezoek Marzabotto voor de opgravingen. Bezoek ‘Parco regionale storico di Monte Sole’ en ontdek de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog het drama op Monte Sole plaatsvond. Houd ook je ogen gericht op een aantal tempels uit de zesde eeuw voor Christus. In Ravenna zul je de mooiste mozaïeken bewonderen die je ooit hebt gezien. De basiliek San Vitale maakt al jaren deel uit van de Unesco Werelderfgoedlijst. Al in de zesde eeuw werd een groot aantal religieuze figuren kleurrijk uitgebeeld en dit is gelukkig bewaard gebleven. 

Ook op het lijstje

De pleinen en paleizen in Parma zijn absoluut een bezoek waard voordat je aan tafel schuift. Imola, een pareltje voor liefhebbers van Formule I. Universiteitsstad Ferrara biedt kastelen, kathedralen en bibliotheken. Maar ook het jaarlijks terugkerende straatfestival ‘Ferrara Buskers Festival’. En last, but zeker not least: een uitstapje naar de unieke plaats San Marino.

Chillen op het strand

Geen plek waar dit beter kan dan aan de Adriatische kust. Schud een handdoek uit op het zand in Rimini, Lido degli Estensi, Cattólica, Milano Marittima of Bellaria. In de badplaats Cesenatico vind je de romantische haven Porto Canale Leonardesco. Deze haven is ontworpen door de welbekende Leonardo Da Vinci. Dat je een onvergetelijke vakantie zult hebben in deze regio dat is in ieder geval wel zeker!

Populaire gebieden

Rimini

Rimini

"Wie denkt dat Rimini alleen voor jongerenreizen is, heeft het mis! Deze badplaats heeft een mooie kuststrook en in het historische centrum valt veel te ontdekken!"

Cesenatico

Cesenatico

Slenter je door gezellige straatjes of schuif je aan bij een restaurant voor een goed visgerecht? In Cesenatico is er genoeg te beleven!

Comacchio

Comacchio

"Comacchio ligt niet direct aan de Adriatische kust, maar iets meer in het binnenland. Het is echter een favoriete vakantiebestemming onder veel toeristen vanwege het historische karakter."

Ravenna

Ravenna

"Ravenna: historische stad aan de Adriatische Zee. Hier ontdek je in alle rust de kunst, cultuur en geschiedenis van de stad."

Bekijk alle gebieden »

Bestemmingen in Emilia-Romagna

Adriatico.nl