Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Rimini

In Rimini kun je voor van alles terecht. Een strandvakantie, cultuur snuiven, watersport en zelfs uitgaan tot in de late uurtjes. Dat zorgt voor een breed publiek in deze badplaats, waar echter niemand elkaar in de weg zit.

To do’s

Net als in veel Italiaanse steden is de centrale plek van de stad het plein. Het Piazza Tre Martiri is het oude marktplein dat zijn naam te danken heeft aan de executie van drie jonge verzetsstrijders in 1944. Ook het Piazza Cavour brengt je terug naar het verleden. Hier vind je onder andere de middeleeuwse paleizen Palazzo dell’Arengo en het Palazzo del Podestà. Maar eigenlijk is het vooral het plein waar je de beste koffie en het beste ijs kunt krijgen.

Een dagje strand is in Rimini natuurlijk altijd een goed idee, want de stad beschikt over een heerlijk zandstrand en aan de boulevard zitten gezellige barretjes voor een gelato of een cocktail.

Op de actievere dagen ga je natuurlijk watersporten! Je kunt duikles nemen, maar ook windsurfen, waterskiën, zeilen en kanoën.

Feest vieren in Rimini

Rimini is ook bekend als jongerenbestemming. En hoewel dit dus niet het enige is dat de stad te bieden heeft, valt er zeker wat te feesten! Iets verderop aan de kustlijn, ten zuidoosten van het centrum, liggen namelijk allemaal barretjes en discotheken waar je tijdens je vakantie de avonden goed doorkomt. ’s Avonds stappen in de stad en overdag uitrusten en bruin worden op het strand, ideaal. Doordat de uitgaansgelegenheden niet in het toeristische centrum bij de hotels voor gezinnen liggen, heeft iedereen een leuke vakantie!

Bestemmingen in de buurt van Rimini

Adriatico.nl