Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Pula

Proef de Romeinse geschiedenis als je door de straten struint!

Pula, waarschijnlijk één van de bekendste steden in Istrië en één van de grootste steden in Kroatië. De stad is bewoond door verschillende volken, waaronder de Grieken en de Romeinen en dat is nog goed zichtbaar in de bezienswaardigheden. En deze behoren tot de eyecatchers van de stad. Pula is een bron van toerisme. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld de boot naar Venetië pakken.

Must sees in Pula

Het allerbekendste gebouw dat er in Pula staat, is het amfitheater. Een theater waar de Romeinse invloeden uit de middeleeuwen perfect zichtbaar zijn. Waar vroeger gevechten werden georganiseerd tussen gladiatoren en tussen dieren. Tegenwoordig is het een plaats voor concerten en opera’s, waar menig artiest al een show heeft weggegeven. Het bekendste nationale filmfestival van Kroatië wordt hier ook gehouden. Kortom, het landmark van de stad.

Daarnaast kun je het historische centrum niet missen. Deze is, net als binnensteden van Porec en Rovinj, geheel in Venetiaanse stijl gebouw. Een prachtige herinnering aan de vroegere tijden toen de Romeinen in de stad woonden.

Zoals je leest is historie het kenmerk van Pula. Naast verschillende bouwwerken die in de stad zijn gebouwd, vind je ook forten en kastelen. De stad is een droom voor geschiedenisliefhebbers en archeologen!

Overnachten

Wil je graag in de omgeving Pula overnachten? Op Adriatico vind je het aanbod in campings en vakantieparken in de omgeving van de stad. Een ideale plek om te genieten van de Istrische cultuur en natuur, maar waar je dicht bij de stad bent voor een citytrip.

Bestemmingen in de buurt van Pula

Adriatico.nl