Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Istrië

Istrië, het schiereiland van Kroatië, dat aan bijna alle kanten de prachtige Adriatische zee aanraakt. Een geliefde bestemming onder vakantiegangers over de hele wereld, maar ook onder de Kroaten zelf. De natuur op dit schiereiland is adembenemend, maar ook de cultuur die zich uit in heerlijk eten, lokale wijnen en vriendelijke mensen zijn ontzettend aangenaam. Kortom; dit is echt een bestemming voor een volgende vakantie!

Steden op Istrië

Veel van de steden op Istrië zijn gebouwd door de Romeinen en dat is nog goed terug te zien. Steden als Rovinj en Pula hebben een historisch centrum dat veel op Italiaanse steden lijkt. Amfitheaters en Venetiaanse stijlen zijn vaak goed zichtbaar. Maar dat maakt de steden alleen maar mooier. De invloeden van de Romeinse cultuur in combinatie met de Kroatische moderne cultuur en architectuur maken deze steden extra bijzonder. Grote steden op het eiland zijn Pula, Rovinj, Umag en Porec.

Gastronomie

Istrië staat bekend om haar gastronomie. Als je hier bent, moet je ook zeker de talloze lekkernijen en specialiteiten van deze regio proberen. Producten als de Istrische prosciutto, de Istrische kaas, varkenslende, beignets en krostule zijn de specialiteiten uit deze regio. Het toppunt van de Istrische gastronomie zijn de truffels en de vis. De lokale bevolking zijn sterren in visgerechten!

In alle lokale restaurantjes vind je deze specialiteiten; ga hier zeker op onderzoek uit! En eet het onder het genot van een glaasje echte Istrische wijn!

Populaire gebieden

Vrsar

Vrsar

"Nauwe straten en steegjes die uitkomen op levendige pleinen. Slenteren kan oneindig in dit authentieke vissersplaatsje."

Medulin

Medulin

"Slenter over de boulevard, ga shoppen en stap daarna in het koele zeewater. Ooit een primitief visserdorpje en nu, door het brede aanbod aan zand- en kiezelstranden, een bruisende badplaats. Medulin is klein en daarom voel je je er direct thuis. Na een week kent dit stadje geen geheimen meer voor je. Ideaal voor zowel een verfrissende, dynamische en wellicht zelfs romantische vakantie."

Novigrad

Novigrad

Onder andere de stadsmuren, het Marinemuseum, diverse kerken, het Rigo paleis en het Dajla kasteel getuigen van een ruige geschiedenis. Vele overheersers lieten hun sporen na, wat zich nu uit in een smeltkroes van culturen."

Fazana

Fazana

Ontdek je de cultuur, ga je naar de festivals aan de boulevard of toch ontspannen op het prachtige strand? In Fazana is genoeg te beleven!

Labin

Labin

"Het rijke erfgoed heeft het centrum als het ware omgetoverd tot een openluchtmuseum. Inclusief kleine boetiekjes en kunstgalerijen. Klinkt dat niet als muziek in de oren?"

Poreč

Poreč

Het klimaat, de historie, de bezienswaardigheden en de ligging aan zee: genoeg redenen om hier je vakantie door te brengen!

Pula

Pula

Ontdek je de cultuur of bezoek je een van de heerlijke restaurantjes? In Pula is genoeg te beleven!

Rovinj

Rovinj

Bezoek jij alle culturele bezienswaardigheden of lig je de hele dag aan de zee? In Rovinj is voor ieder wat wils!

Umag

Umag

Bekijk je alle bezienswaardigheden, ga je zwemmen of toch heerlijk wijn proeven? Het kan allemaal in Umag!

Bekijk alle gebieden »

Bestemmingen in Istrië

Adriatico.nl