Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Crikvenica

Combineer strand met historie in Crikvenica

De Kvarner baai van de Adriatische zee, men durft dit zelfs het mooiste stuk van de Kroatische kust te noemen. Stadje Crikvenica is dé bestemming voor wie houdt van een afwisselende vakantie. De zomermaanden zijn hier echt een feestje en speciaal voor de toeristen worden diverse activiteiten georganiseerd. Laat je verrassen door concerten, modeshows en traditionele tentoonstellingen. Leg overdag je handdoek op het strand of ga op zoek naar actie. Mogelijkheden om te waterskiën, paragliden, duiken en zelfs paintballen, zijn nooit ver te zoeken.

Genoeg plek voor de lekkerbek

Fijnproevers opgelet, want de Istrische keuken uit zich in diverse restaurants en taverna’s. Dit is dé plek om lekkernijen uit de streek te proeven. Maar iets kiezen dat je al kent, is ook geen enkel probleem. In Istrië wordt licht gekookt, met veel kruiden. Truffels is ook een veel voorkomend ingrediënt. De Italiaanse keuken is van grote invloed geweest in Istrië.

Zon, zee, strand en historie

De stad is vernoemd naar de kerk van het Pauline klooster, gesticht in 1412. De letterlijke vertaling van Crikvenica is zelfs ‘kerkje’. Het klooster is nog altijd geopend en presenteert een aantal waardevolle historische bezittingen van Crikvenica. Dat de stad een roerig verleden achter zich heeft, blijkt uit een hele berg historische monumenten. Bezoek bijvoorbeeld de oude molen Tos, de kerk van de Hemelvaart en de Sint Antun Kerk. Het stadsmuseum is ook een poging waard.

In de buurt van Crikvenica

Wissel stranddagen af met uitjes naar andere steden. Zo zijn Krk (en de Biserujka grot), Vrbnik, Kacjak, Kosljun, Klimno en het eiland Rab echte aanraders. Pazin, Rijeka en Opatija staan gelijk aan het traditionele leven van Kroatië. Zo liggen de historische monumenten in Pazin bijna voor het oprapen. Rijeka staat bekend om hun symbool de Morcic. Draag het als sieraad tegen de gevaren op zee. Maar de echte toeristische trekpleister is Opatija. De stadsparken, de boulevard, een handvol oude villa’s en de fonteinen zijn allemaal een plekje waard in het vakantie-fotoalbum.

Bestemmingen in Crikvenica

Adriatico.nl