Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Caorle

Van vissersdorp tot populaire badplaats!

Dit vroegere vissersdorpje vlakbij Bibione is inmiddels uitgegroeid tot een populaire badplaats. Het is gesticht in het Romeinse tijdperk, waardoor de stad nog een prachtige oude stadskern met vele bezienswaardigheden heeft. Je kunt hier rustig doorheen struinen, want het hele centrum is autovrij. Een dagje bijkomen van al het cultuursnuiven doe je op een van de vele stranden rondom Caorle. De kuststrook is maar liefst 15 kilometer lang en ideaal voor gezinnen. Op sommige plaatsen is er zelfs strandanimatie!

Cultuur in Caorle

Ga op ontdekkingstocht door deze stad aan de Adriatische kust! Zo is er bijvoorbeeld de Romeinse kathedraal “Santo Stefano”, een Byzantijnse kerk die vele kunstwerken bezit, zoals het gouden Pala d’Oro. Vlak naast de kathedraal staat haar 48 meter hoge klokkentoren. Deze toren staat hier al sinds 1070 en speelt een belangrijke rol in de vele culturele events van Caorle.

Mocht je kiezen voor een dagje strand, loop dan ook even naar de Scogliera Viva, een muur van granieten stenen, waar kunstenaars prachtige werken in hebben uitgehakt. Wat ook goed is om te weten: de kust van Caorle kent zes stranden onder de zogenaamde “Bandiera blu”, een keurmerk voor stranden waar het water schoon is en men nadenkt over het milieu!

Een leuk uitstapje voor een vakantie met kids is een bezoekje aan het waterpark Aquafollie. Dit pretpark ligt zowat naast de oude stadskern en heeft vele waterglijbanen, wildwaterbanen, waterspellen en zwembaden. Ook fijn tussen het glijden door: even relaxen in de Oase of op het Solarium-terras!

Ben je benieuwd waar je kunt overnachten in de buurt van Caorle? Bekijk dan ons aanbod!

Bestemmingen in de buurt van Caorle

Adriatico.nl