Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Veneto

Wat is de hoofdstad van de regio Veneto? Dit kan geen moeilijke vraag zijn! De bergen van de oostelijke Dolomieten, de diepe dalen ertussenin en natuurlijk de populaire rivièra, maken dit contrei in Noord-Italië tot een veelzijdige vakantiebestemming.

Venetië, de wereldberoemde waterstad

Geliefd en vervloekt om de ontelbare kanalen. Toch kun je de liefde op het eerste gezicht niet ontkennen bij het zien van de vele bruggetjes, de duiven op het San-Marcoplein en de 400 jaar oude Rialto brug. En natuurlijk de gondels. Rijk versierd en met een traditionele gondelier aan de enkele riem. Veel verdwaald vandaag? Dat gebeurt hier iedereen. Trakteer jezelf op een welverdiende pizza aan een van de tafeltjes aan het kanaal, de levensader van de medina. Venetië, waterstad van Italië. Uniek in zijn puurste vorm.

Verona, als Romeo & Julia

Maar Venetië blijkt niet de enige stad met een magisch karakter. Verona mag er ook wezen. Vooral de romantici onder ons, laten deze stad hun hart veroveren. Waarom? Verona staat zo goed als synoniem voor Romeo en Julia. Bezoek Casa di Giulietta en stap het balkon op waar het tragische liefdesverhaal zijn wortels heeft. Maar schud daarna toch even de hartjes van je af en bezoek het amfitheater en een paar mooie pleinen. Of een opera, die hier vooral in de zomermaanden plaatsvinden.

Een strandvakantie in Veneto

Combineer stad met strand. Een makkie want Veneto biedt namelijk de Venetiaanse Rivièra. Zoek een ligbed uit op het zand van bijvoorbeeld Lido di Jesolo, Bibione en Caorle en wandel zo het verkoelende water van de Adriatische zee in.

In de buurt: het Gardameer

Denk aan blauw water, citroenbomen en bloeiende cipressen. Tijdens een vakantie in Veneto heb je geluk, het Gardameer ligt namelijk om de hoek. Pastelkleurige huizen met balkons vol bloemen, romantische pleintjes en volle wijnglazen op een terras in het oude centrum. Peschiera del Garda is dé plek om naar op zoek te gaan. Buitenmensen opgelet! Een wandeling naar de watervallen van Parco delle Cascate is gemakkelijk te doen of huur een boot voor een tocht op het water.

Bestemmingen in Veneto

Grado

Grado

Slenter je door het centrum of neem je een duik in het heilzame water? In Grado is veel te zien en te beleven!

Caorle

Caorle

Ontdek je alle bezienswaardigheden of ga je lekker op het strand liggen? Er is genoeg te doen in Caorle!

Bibione

Bibione

Witte stranden, een azuurblauwe zee en een prachtige natuur. In Bibone kun je heerlijk genieten!

Venetië

Venetië

Door de straatjes slenteren, in een gondel varen of de cultuur ontdekken? In Venetië is onwijs veel te zien en te doen!

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

''Naar het kuuroord, op het strand of ergens heerlijke Italiaanse gerechten proeven? In Lido di Jesolo kan het allemaal!''

Adriatico.nl