Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Le Marche

Met een ligging tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee is Le Marche een gevarieerde regio: je vindt er hoge bergen, glooiende heuvels en lange zandstranden langs de 170 km lange kustlijn. Het diverse landschap zorgt ervoor dat deze regio ook een zeer populaire vakantiebestemming is bij de Italianen zelf. Maar er zijn ook veel steden vol kunst, cultuur en gastronomie te ontdekken!

Culturele schatten in Le Marche

Deze Italiaanse regio is rijk aan ontelbare culturele schatten. Le Marche heeft zelfs de hoogste dichtheid aan musea en kunstverzamelingen van heel Italië. Een echte cultuurstad is bijvoorbeeld Urbino. Hier regeerde in de 15e eeuw Federico da Montefeltro. Hij was een groot kunstliefhebber en bracht voor de bouw van het Palazzo Ducale alle beroemde renaissance architecten van Italië bij elkaar.

Aan de kust ligt de stad Pesaro, waar altijd een gezellige drukte heerst in de binnenstad. Dicht bij deze stad ligt het Parco Naturale del Monte San Bartolo, waar je naast het natuurschoon ook veel wilde dieren kunt spotten.
Onder Pesaro ligt Ancona, dé havenstad en tevens hoofdstad van Le Marche. Het sfeervolle centrum heeft veel historische bezienswaardigheden, leuke winkels, boetiekjes en restaurants. Bezoek bijvoorbeeld eens de indrukwekkende kathedraal van Ancona! Een mooi badplaatsje dichtbij de hoofdstad is Sirolo, met een prachtig strand dat verstopt ligt achter de rotsen, felblauw water en een centrum met sfeervolle steegjes en trattoria‘s.

En last but not least… Vergeet vooral niet de stad Macerata eens te bekijken. Daar kun je naar allerlei theater- en muziekvoorstellingen in het 19e-eeuwse openluchttheater.

De keuken van Le Marche

Je voelt je natuurlijk pas echt op vakantie als je je tegoed kunt doen aan de lekkernijen van de cucina Italiana. Probeer eens pasta met verse truffel, pecorino-kaas of gevulde duif. In het stadje Ascoli Piceno hebben ze de specialiteit olive ascolane. Dat zijn grote, gefrituurde groene olijven die gevuld zijn met vlees, kaas, of een mengsel hiervan. Bijzonder!

Populaire gebieden

Pesaro

Pesaro

"Pesaro is een bruisende stad aan de Adriatische kust met veel leuke opties voor uitstapjes in de buurt."

Ancona

Ancona

"In de hoofdstad van Le Marche kun je in het verleden duiken in het oude centrum bij de haven, of lekker shoppen in het moderne centrum!"

Bekijk alle gebieden »

Bestemmingen in Le Marche

Adriatico.nl