Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Veilig internetten op campings en vakantieparken

Er zijn veel verschillende manieren om vakantie te vieren. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een verblijf te boeken op een camping of vakantiepark. Er zitten kleine verschillen tussen de mogelijkheden die er zijn op campings en vakantieparken. Wel zijn er erg veel overeenkomsten. Vakantieparken en campings zijn de ideale plek om vakantie te vieren met het hele gezin. De kinderen kunnen hier vrij spelen en jij en je partner kunnen optimaal ontspannen. Wel is het van belang om je vakantie op een camping of vakantiepark goed voor te bereiden. Het gebruiken van het internet kan tijdens zo’n vakantie namelijk voor problemen zorgen. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker even mee!

Het gebruiken van internet op vakantie

Als je op vakantie bent, wil je logischerwijs gebruik kunnen maken van het internet. De meeste campings en vakantieparken aan de Adriatische kust, maar ook op andere plekken hebben een wifi netwerk voor hun gasten. Op welke manier dit geregeld is, kan verschillend zijn. Echter, vrijwel alle campings en vakantieparken bieden je de mogelijkheid om het internet te gebruiken. Meestal gaat het hierbij om een wifi netwerk waarop je kunt inloggen met een code die alle gasten krijgen. Dit is fijn, want je kunt heel gemakkelijk verbinding maken met het internet. Hou wel even rekening met de bijkomende risico’s.

Foto via Unsplash

Risico’s van het gebruiken van openbare wifinetwerken

Het is fijn om op vakantie gebruik te kunnen maken van een internetverbinding, maar als het hier een open netwerk betreft, moet je je wel bewust zijn van de risico’s die hieraan verbonden zijn. Hierbij gaat het om risico’s op het gebied van beveiliging. Hackers kunnen namelijk relatief eenvoudig inbreken op een openbaar netwerk. Het gevolg hiervan is dat zij toegang kunnen krijgen tot de gegevens die via dit netwerk met het internet worden gedeeld. Als jij dan verbonden bent met het internet via dit netwerk, kan een hacker alles inzien wat jij doet op het internet. Indien jij dan een wachtwoord gebruikt om in te loggen op een account, is de kans groot dat de hacker dit wachtwoord kan achterhalen, waardoor deze kan inbreken op jouw account. 

Daarnaast kunnen de gegevens die op deze schimmige manier buit worden gemaakt ook worden gebruikt voor het plegen van identiteitsfraude en soms zelfs afpersing. Gelet op de risico’s die verbonden zijn aan het gebruiken van een openbaar wifi netwerk, is het dus verstandig om te investeren in enkele beveiligingsmaatregelen voor jouw mobiele apparaten. Je wilt immers niet dat jouw gegevens in handen komen van cybercriminelen. Stel je maar eens voor dat een hacker toegang krijgt tot jouw DigiD-account en wat voor schade dit kan veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet tijdens je ontspannen vakantie!

Foto via Unsplash

Hoe maak je op een veilige manier verbinding met een openbaar wifi netwerk?

Als jij binnenkort op vakantie gaat naar een camping, vakantiepark of andere plek met een openbaar wifi netwerk, is het verstandig om alvast te kijken naar de mogelijkheden die je hebt om ervoor zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Voor mensen die geen verstand hebben van ICT, klinkt dit al snel erg ingewikkeld. Dat terwijl er genoeg vormen van online beveiliging zijn die je gemakkelijk zelf kunt installeren en gebruiken, ook wanneer je geen ICT-expert bent. 

Foto via Unsplash

Gebruik een VPN voor een beveiligde verbinding met het internet

Je wilt logischerwijs voorkomen dat jij het slachtoffer wordt van cybercriminelen, zeker wanneer je op vakantie bent. Het kan daarom een goed idee zijn om gebruik te maken van een VPN. Een VPN kan je namelijk helpen bij het beveiligen van je verbinding met het internet, ongeacht waar je je bevindt. 

Wat is een VPN?

Een VPN kan op verschillende manieren erg handig zijn. Allereerst is het belangrijk om te weten wat een VPN precies is. VPN staat voor Virtual Private Network. Het gebruiken van een VPN zorgt er onder andere voor dat het voor websites en apps bijna niet meer mogelijk is om te traceren op welke locatie jij je bevindt wanneer je verbinding maakt met het internet. Dit wordt onder andere gebruikt om content te bekijken die niet beschikbaar is in het land waar je op dit moment bent. Naast het feit dat dit goed is voor je online veiligheid, is het dus ook voor het kijken van films en series fijn om gebruik te maken van een VPN. 

Foto via Unsplash

Veilig verbinding maken met het internet door een VPN

Wanneer je via een VPN-verbinding maakt met het internet, wordt alle informatie die jij met het internet deelt eerst naar een andere computer gestuurd. Deze deelt de gegevens dan weer met het internet, waardoor jij gebruik kunt maken van alle functies van het internet. Dit zorgt ervoor dat een website waar je gebruik van maakt niet ziet waar jij bent, maar wel waar de andere computer zich bevindt. 

Voordat je gegevens worden verstuurd via een VPN, worden deze eerst versleuteld. Dit zorgt voor een aanzienlijke verkleining van de kans dat criminelen erin slagen om jouw gegevens buit te maken. Als zij jouw gegevens kunnen inzien, zijn deze ernstig versleuteld, waardoor zij bijvoorbeeld niet kunnen zien welke inloggegevens er door jou worden gebruikt. Het is daarom aan te raden om, voordat je vertrekt naar je vakantieadres, eens te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van VPN’s. Je weet nooit zeker of er kwaadwillenden zijn die toegang hebben weten te krijgen tot een openbaar wifi netwerk. Daarom is het verstandig om geen risico te nemen en te investeren in een goede beveiliging. 

Foto via Unsplash

Gebruik mobiel internet

Het gebruik van een openbaar netwerk is nooit volledig zonder risico. Het risico dat je loopt, wordt zo veel mogelijk ingeperkt door een VPN te gebruiken, maar als je er zeker van wilt zijn dat criminelen geen toegang kunnen krijgen tot jouw gegevens, is het verstandig om geen gebruik te maken van een openbaar wifinetwerk. Tegenwoordig hebben de meeste mensen een telefoonabonnement met mobiel internet. Als je gebruikmaakt van mobiel internet, weet je zeker dat een hacker niet kan inbreken op deze verbinding. Het kan dus verstandig zijn om tijdens je vakantie privacygevoelige zaken, zoals inloggen op de online omgeving van je bank of DigiD, te doen wanneer je gebruikmaakt van mobiel internet. Dit brengt in het buitenland mogelijk wel extra kosten met zich mee, dus verdiep je eerst in de voorwaarden van jouw provider. 

Welke serie zou jij willen kijken op vakantie?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Village Capalonga

Familie Pollemans, 15 mei 2019

Camping vol entertainment

Ervaring

mooie aangeklede camping, voor ieder is er wat te doen. aanwezigheid uitgebreide supermarkt , dicht bij het strand met stoeltjes en parasol. Iedere avond een goed avondprogramma. Na 23.00 uur moet het rustig zijn.

Tips in de omgeving

venetië is een aanrader maar ook decstadjes Bibione maar omdat er op de camping zoveel te doen is hebben we weinig van de omgeving gezien 😀

Bezocht Village Capalonga in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl