Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste bestemmingen aan de Adriatische kust

De Adriatische kust is langgerekt en zowel in Italië als in Kroatië en het stukje in Slovenië kun je de mooiste plekken bezoeken. Ik vertel je graag meer over mijn favoriete bestemmingen aan de Adriatische kust! Elk plekje is weer anders dan de vorige, dat maakt het zo leuk om iedere keer weer een nieuwe stad te ontdekken aan de Adriatische Zee.

Venetië

Het is natuurlijk een echte toeristische trekpleister, maar toch. Venetië moet je gewoon gezien hebben. De stad met zovele bruggen over het water en kanaaltjes waar je met de gondel doorheen kunt varen is zo bijzonder. Er zijn veel campings en vakantieparken in de buurt van Venetië waar je kunt verblijven, zodat je de stad makkelijk een dagje kunt bezoeken. Doe als een echte toerist en bewonder het San Marco plein, maak een foto van de Rialto brug en stap in een gondel om de ervaring compleet te maken.

Rialto

Foto: Damiano Baschiera via Unsplash

Puglia

Puglia ligt een stuk zuidelijker in Italië, maar is gelukkig snel te bereiken met het vliegtuig vanuit Eindhoven. Check parkeren Eindhoven Airport, zet de auto neer en je kunt gaan! Je vliegt op Brindisi, wat een perfecte plek is om je verblijf in Puglia te beginnen. Brindisi heeft een indrukwekkende kathedraal op het Piazza Duomo, waar je mozaïeken van maar liefst 900 jaar oud vindt. Ook staat aan het einde van een lange trap een zuil, ooit stonden er twee. Dit was vermoedelijk om het eindpunt van de beroemde Via Appia aan te geven. Die weg loopt helemaal vanaf Rome naar Brindisi.

Brindisi

Foto via Pixabay

Iets noordelijker dan Brindisi ligt Bari. Je kunt de stad met de trein bereiken of een auto huren. In het nieuwe centrum vind je recht aangelegde straten met veel winkels. Ideaal dus voor wie graag even gaat shoppen tijdens de vakantie! Maar er is ook een historisch centrum, waar je een andere wereld binnenstapt. Hier zitten de oude bewoners voor hun deur of gaan ze bij de bar een koffie halen. Een typisch Italiaans plaatje. Ook kun je in het historische centrum de Basilica di San Nicola bezoeken. Loop je in de basiliek de trap naar beneden, kom je in een tombe waar de resten van Sint Nikolaas in een kist liggen. Vooral voor Russisch Orthodoxen is dit een belangrijk bedevaartsoort.

Maar trek ook zuidelijker dan Brindisi en bezoek Lecce! Dit is de echte kunststad van het zuiden. Midden in de stad ligt een oud Romeins theater. Loop je verder, dan vind je enkele paleizen in barokke stijl, maar ook de Basilica di Santa Croce. In het kasteel Carlo V worden regelmatig tentoonstellingen gehouden.

lecce

Foto via Pixabay

Pula

Eén van de mooiste steden die ik aan de Kroatische kant van de Adriatische kust bezocht, was Pula. Istrië is sowieso een mooi deel van Kroatië, met ruige rotsstranden en ongerepte natuur. Pula is een historische stad met gezellige pleinen en bijzondere bezienswaardigheden. De bekendste daarvan zijn zonder twijfel de grote Romeinse arena en de Tempel van Augustus uit de 13e eeuw.

Pula

Foto via Pixabay

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl