Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ontdek de Abruzzo!

Abruzzo, oftewel de Abruzzen, is de regio in het midden van de Italiaanse kustlijn aan de Adriatische zee. Het is onder toeristen niet één van de meest populaire regio’s van Italië, maar dat is volledig onterecht! De Abruzzo herbergt een aantal prachtige pareltjes die je zeker eens gezien moet hebben. Wat dan de mooiste plekjes zijn? Dat vertel ik je in dit blog.

De hoofdstad

De hoofdstad van deze regio is L’Aquila, vooral bekend vanwege de aardbeving in 2009. Sinds deze natuurramp staat het oude centrum nagenoeg leeg en is het een populaire plek voor fotografen, omdat de verlaten stad bijzondere beelden oplevert. Hoewel dit natuurlijk herinnert aan een droevige gebeurtenis, is het zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. De volledige restauratie van het historische centrum staat trouwens wel op de planning voor 2022, en er zijn inmiddels al heel wat gebouwen heropgebouwd. Toch had het een langzame start vanwege de moeizame Italiaanse bureaucratie. Buiten het oude centrum is L’Aquila wel degelijk een levendige stad, met een universiteit. Ga ook zeker eens kijken in het Spaanse fort, waarin een nationaal museum over de regio Abruzzo is gevestigd en bij de grote Basilica di Santa Maria di Collemaggio.

Ontdek Abruzzo - L'Aquila

Foto: Andrea Leopardi via Unsplash

Pescara

Pescara is de grote havenstad van de Abruzzen, dat ook een heftige geschiedenis kent. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad volledig verwoest, waardoor het nu een moderne stad is. Perfect voor een dagje shoppen of om lekker te luieren aan het strand. Pescara is echt een hippe stad, dus ook voor een drankje bij een leuke bar kun je hier terecht.

Pescara - Ontdek Abruzzo

Foto: Dan Visan via Unsplash

Chieti

Zo’n 20 kilometer van Pescara ligt Chieti, een kleinere stad met een veel oudere uitstraling. In Chieti ligt één van de belangrijkste universiteiten van de Abruzzen. Wil je graag wat over de geschiedenis van de regio weten, zit je hier zeker goed. In de stad zit namelijk een archeologisch museum en de kathedraal San Giustino, uit de 11e eeuw. Uit de iets recentere geschiedenis komt het indrukwekkende theater Maruccino. Dit is een typisch 18e eeuws theater vol pracht en praal.

Chieti - Ontdek Abruzzo

Foto: Julieta Julieta via Unsplash

De mooiste dorpen

Naast mooie steden, vind je in de Abruzzen ook prachtige dorpen. Het is zeker aan te raden bij je verblijfplek lekker met de auto het land in te trekken en zo de mooiste plaatsjes en uitzichten te ontdekken. Een voorbeeld van zo’n dorp is Abbateggio, zo’n 40 kilometer van Pescara. Het dorp ligt op 450 meter hoogte, waardoor je een mooi uitzicht op de omgeving hebt. Bovendien ligt het bij het nationaal park Majella, waar je de mooiste natuurroutes kunt wandelen!

Een ander mooi dorp is Civitella Casanova, ook op 40 kilometer van Pescara. Wie hier rondloopt, zal echt het gevoel krijgen terug in de geschiedenis te gaan door de oude middeleeuwse straatjes. Als je hier bent, moet je zeker eten bij het restaurant Macalusa. Hier krijg je echte streekgerechten voorgeschoteld en word je ondergedompeld in Italiaanse sferen.

Bomba is een bijzonder dorpje in het zuiden van de regio. Het ligt aan het Lago di Bomba en is prachtig tegen een rots aangebouwd.

Wat is jouw favoriete plek in de Abruzzo? Laat het ons weten!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl