Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste stranden van Italië aan de Adriatische kust

Azuurblauw water, wit zand en een uitgestrekte kustlijn zover als je kunt kijken. Het moge duidelijk zijn: de Adriatische kust is een absolute topper. Wie ooit een bezoek heeft gebracht aan de aangrenzende landen Slovenië, Kroatië en Italië, zal het hier volledig mee eens zijn. Hoewel ook een groot deel van Slovenië en Kroatië aan de Adriatische Zee liggen, is vooral de Italiaanse zijde omvangrijk. Niet verwonderlijk dat je hier talloze mooie stranden vindt! Ik deel daarom graag de mooiste stranden van Italië aan de Adriatische kust. Klaar voor? Hier komen ze.

Parco Monte San Bartolo

Met stip op 1: de stranden van Parco Monte San Bartolo. Dit park vind je tussen de plaatsjes Gabicce Mare en Pesaro. Een schitterend (en beschermd) natuurgebied waar je genoeg bos, groene tuinen en steile kliffen tegenkomt. Bovendien liggen er in het park talloze stranden die absoluut de moeite waard zijn. Zo kun je bij Fiorenzuola te voet naar het onontdekte stukje strand Spiaggia di Firenzuola di Focara wandelen, waar je een heerlijke middag kunt vertoeven. Een andere highlight is Spiaggia di Vallugola. Neem naast je handdoek een camera mee, want je gaat hier genoeg mooie plaatjes schieten.

De mooiste stranden van Italië aan de Adriatische kust

Foto van Inna Filina via Unsplash

Spiaggia Urbani

Het prachtige Sirolo en haar stranden mogen beslist niet op je bucketlist ontbreken. Je vindt dit rustige plaatsje naast Numama, wat je direct zult spotten boven op de heuvel. Voordat je een bezoek brengt aan de stranden van Sirolo moet je een kijkje genomen hebben in het dorpje. Drink een drankje op een van de vele terrassen op het plein en dwaal daarna af naar beneden. Hier ontdek je namelijk het prachtige Spiaggia Urbani. Helderblauw, in de vorm van een halve cirkel én met uitzicht op een hoge klif.

De mooiste stranden van Italië aan de Adriatische kust

Foto van Alessio Patron via Unsplash

Porto Badisco

In het zuidelijkste puntje van Puglia liggen genoeg kleine badplaatsen die je niet mag missen. Een daarvan is Porto Badico. Redelijk onontdekt, dus je zult niet met hordes toeristen op het strand liggen. Als je al badgasten tegenkomt zijn het locals die graag een praatje met je maken. In het blauwe water kun je prachtig snorkelen of een duik nemen om af te koelen. Porto Badisco behoort wat ons betreft echt in het rijtje thuis van de mooiste stranden van Italië aan de Adriatische kust.

De mooiste stranden van Italië aan de Adriatische kust

Foto van Massimo Virgilio via Unsplash

Welk strand zet jij op je bucketlist? 

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Village Capalonga

Familie Pollemans, 15 mei 2019

Camping vol entertainment

Ervaring

mooie aangeklede camping, voor ieder is er wat te doen. aanwezigheid uitgebreide supermarkt , dicht bij het strand met stoeltjes en parasol. Iedere avond een goed avondprogramma. Na 23.00 uur moet het rustig zijn.

Tips in de omgeving

venetië is een aanrader maar ook decstadjes Bibione maar omdat er op de camping zoveel te doen is hebben we weinig van de omgeving gezien 😀

Bezocht Village Capalonga in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl