Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Onderhoud je auto goed voor een vakantie naar de Adriatische Kust

Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk goed voorbereid op stap. Bij deze voorbereiding hoort natuurlijk ook de auto rijklaar maken. Welk onderhoud komt bijvoorbeeld het meeste voor? In dit blog lees je over welk onderhoud je zou kunnen plegen aan de auto zodat jij goed voorbereid op reis gaat! Benieuwd? Lees dan zeker even mee!

Pleeg motoronderhoud

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden is het motorblok. Dit is immers het hart van de auto, en je wilt dat deze goed werkt voor je weggaat. Vergeet daarom niet om je olie vroegtijdig te vervangen bijvoorbeeld. Des te langer de auto meedraait, des te meer de auto last kan krijgen van slijtage. Hier kun je niks tegen doen helaas, maar je kunt het wel verminderen! Wacht bijvoorbeeld niet te lang voordat je de olie gaat verversen. Zo haal je de metaaldeeltjes uit de motor en krijg je minder schade aan het blok. Zo kun je onbezorgd op vakantie!

Foto van Aldric Rivat via Unsplash

Houd je velgen mooi!

Naast de motor zijn de banden van de auto niet geheel onbelangrijk. Zo is het handig dat je elke zomer en winter gaat banden wisselen, behalve wanneer je op all seasons rijdt natuurlijk. Daarnaast is het vroegtijdig vervangen bij slijtage van banden ook belangrijk. Doe je dit niet? Dan kan je langs de weg komen te staan met een klapband. Zorg dus voor vertrek voor een verse set banden en jij bent ready to go!

Bovendien zijn de remmen ook belangrijk om goed op orde te hebben, je hebt er namelijk niets aan wanneer je auto niet kan remmen. Zowel de banden als de remmen zijn van groot belang voor de veiligheid van de auto. Zorg er dus voor dat de remmen op en top werken voor een veilige reis.

Foto van Erik Odiin via Unsplash

Zorg dat alle elektronica werkt

Last but not least: De elektronica in een auto. Aangezien er steeds meer technologie in een auto zit is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je een gezonde accu in de auto hebt staan. Wanneer je accu eigenlijk toe is aan vervanging is het handig om deze zo snel mogelijk te vervangen. Tegenwoordig is de technologie in een auto heel gevoelig, waardoor zelf door een verkeerde accuspanning kortsluiting kan ontstaan. Deze kortsluiting kan ervoor zorgen dat de technologie kapotgaat, of er kan zelfs brand ontstaan. Met deze tips gaat jouw reis hopelijk vlekkeloos en geniet je van een heerlijke vakantie met het gehele gezin!

Foto van Jamie Street via Unsplash

Waar gaat jouw reis naartoe?

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Vigna Sul Mar

Familie Andriese-De Klerk, 3 november 2016

Goed strand en lekkere zwembaden!

De camping ligt gunstig tov diverse plaatsen zoals Venetië. Er is een goed strand en lekkere zwembaden. Er wordt ook goed schoongemaakt, alhoewel campinggasten er soms al snel weer zooitje van maken. Animatie ’s avonds zou wat leuker kunnen, veel op de Italianen gericht die daar seizoenplaats hebben. Maar goede camping voor 2 weken vakantie. Tips in de omgeving zijn Venetië en San Marino.

Bezocht Vigna Sul Mar in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl