Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het grootste deel van de kustlijn van Kroatië is Dalmatië. Een regio met een waanzinnig mooi en grillig landschap. Van rotsen tot bergen en prachtige stranden, je vindt er alles. Vanaf het vaste land zie je meerdere kleine eilanden in de zee liggen. En dat zijn er heel wat! Over de hele kustlijn ligt er een eilandengroep van ongeveer 140 eilanden! Een prachtig uitzicht, maar misschien is het mooiste van allemaal wel de azuurblauwe zee. Een heldere zee waar je op uitkijkt vanaf het vaste land, dan heb je echt het vakantiegevoel!

Steden in Dalmatië

Dalmatië is rijk aan prachtige steden. Eén van de bekendste steden van Kroatië liggen in Dalmatië. Neem bijvoorbeeld Split, Sibenik of Dubrovnik. Steden met een rijke historie die overal zichtbaar is. Dubrovnik is daar het perfecte voorbeeld van met het fort dat aan de rand van de stad, op zee ligt. Maar ook Zadar of Trogir zijn bijzondere steden. Allen omringd door citrusbomen, vijgenbomen en palmen. En waar meerdere aspecten van de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Dat staat al garant voor een waanzinnige stad!

Natuurparken

Dat het landschap zich uit in prachtige natuurparken, is natuurlijk niet vreemd. Rondom de regio van Sibenik vind je bijvoorbeeld de Krka watervallen in een omgeving vol bos waar je uren kunt wandelen. Het bijzondere aan de Krka watervallen is, dat je hier mag zwemmen. Helemaal onder de watervallen mag je niet komen in verband met veiligheid, maar daar zwemmen op zich is al een hele beleving!

De regio Zadar ligt aan de rand van drie grote nationale parken. Paklenica, Velebit en Kornati. Allen beschermde natuurgebieden die je op je gemak kunt ontdekken met de fiets of te voet.

Kortom; Dalmatië is een veelzijdige regio met van alles wat!

Adriatico.nl