Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Trieste met slecht weer

Trieste, de hoofdstad van de regio Friuli-Venezia Giulia. De prachtige stad ligt in het noordoosten van Italië, aan de grens met Slovenië. Een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Maar valt dit weekend in de komende maanden, dan is er natuurlijk wel kans op regen. In dit blog vertel ik over dingen die je kunt doen of bezoeken in Trieste met slecht weer.

Sprookjeskastelen aan zee

Langs de kust bij Trieste vind je prachtige kastelen die je gezien moet hebben. Je moet wel eerst een heuvel beklimmen om bij het Castello di San Giusto te komen, maar het uitzicht over de zee en de stad is het zeker waard. Ook is het Alinari Image Museum hier te vinden. De gehele geschiedenis van Trieste is hier te bezichtigen door middel van virtual reality installaties. Het beroemdste kasteel is toch wel het witte Castello di Miramare. Dit kasteel ligt op ongeveer tien kilometer van Trieste op het puntje van het Grignano gebergte en heeft een prachtig uitzicht over zee. Wanneer het niet regent of wanneer je wel tegen een beetje regen kunt, kun je ook de botanische tuin in die om het kasteel ligt.

Rondsnuffelen op de markt

Op de overdekte markt van Trieste ben je zo een paar uur zoet. Het gebouw van de Mercato Coperto is in de jaren 30 gebouwd en is een heerlijke plek om rond te dwalen als het buiten regent. Op de begane grond vind je een markt voor groenten, fruit, vlees, vis en andere etenswaren. Ga je een verdieping omhoog, dan sta je tussen een verzameling van antiek en tweede hands spullen.

Grootste grottencomplex ter wereld

Een paar kilometer buiten Trieste ligt het grootste grottencomplex ter wereld, de Grotta Gigante. De grot heeft een lengte van 280 meter, een breedte van 65 meter en is ruim 100 meter hoog. Oppassen dat je niet verdwaald dus. Verschillende stalactieten en stalagmieten zijn hier te bewonderen. Ontzettend indrukwekkend!

Tijd voor koffie

Of je de dag ermee begint, het neemt bij een pauze op de dag of drinkt na het avondeten, het is altijd tijd voor koffie. Hét koffiemerk Illy komt uit Trieste en koffie drinken in een van de gezellige cafés is zeker iets wat je gedaan moet hebben in deze stad.

Genoeg te doen dus in Trieste, ook als het regent!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl