Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantie aan de Adriatische zee? 5 tips

Elke 100 meter een prachtig strand, lieflijke dorpjes, toeristische steden, dineren bij zonsondergang en plezier voor het hele gezin? Dan is de Adriatische kust waarschijnlijk dé bestemming voor jou! Om jouw vakantie perfect te maken, geef ik hier vijf tips voor een vakantie aan de Adriatische zee. Wist je trouwens dat de Adriatische kust in de top 10 voor de mooiste plekken in Italië staat?

Tip 1: Reis met de auto

Zelf stel ik reizen met de auto altijd erg op prijs. Ja, je hebt een langere reistijd, maar wat je ervoor terugkrijgt is geweldig. Wat dacht je van overal stoppen waar je maar wilt? Geen gelimiteerde bagage mee zoals in het vliegtuig? Daarbij kun je ook nog op de plek van bestemming alle kanten op, want je hebt immers een auto bij je! Zo ontdek je de niet-toeristische plekjes en kom je op strandjes waar je anders misschien nooit was gekomen.

vakantie aan de Adriatische zee

Tip 2: Doe een paar gave activiteiten

Voorbeelden nodig van gave activiteiten? Ik weet er genoeg. Duiken, snorkelen, raften, kajakken, waterskiën: moet ik nog verder gaan? Ook voor de kinderen is snorkelen fantastisch. Zeker de kust van Kroatië leent zich hiervoor, net zoals voor kajakken. Een middagje op zee en lekker in de weer zijn met de peddels: de kinderen vermaken zich wel!

Tip 3: Bezoek steden

Ga je naar Italiaanse kust, bezoek dan zeker Venetië. De grachten bekijken, rondslenteren door de smalle straatjes en op zijn tijd natuurlijk een heerlijke, verkoelende gelato. Mijn tip voor de Kroatische kust: Pula! Het amfitheater is nog door Romeinen gebouwd en in het centrum van Pula vind je de leukste boetiekjes en winkeltjes. Op zoek naar het lekkerste restaurant van Pula? Dineer dan bij de Old City Bar.

vakantie aan de Adriatische zee

Tip 4: Doe een eilandtripje

Voornamelijk langs de Kroatische kust heb je heel veel eilanden liggen. Elk met hun eigen schoonheid. Hvar is één van de leukste eilanden waar ik ben geweest. Zeker met de kinderen is het leuk, want het is kleinschalig en de stranden zijn overzichtelijk. Daarnaast is het eiland goed bereikbaar: binnen een uur ben je er met de veerboot vanaf Split.

strand

Tip 5: Geniet!

Geniet van de rust van de Adriatische kust in zowel Italië als Kroatië. Laat het koele zeewater langs je lichaam stromen en vergeet alle zorgen. Dineer in de traditionele restaurants, speel waterspelletjes met de kinderen, laat de zuidelijke zon op je huid tintelen en bekijk de schoonheid van de Adriatische kust.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl