Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom San Marino een bezoek waard is

Tijdens mijn vakantie in Rimini bracht ik een bezoek aan San Marino. Wat mij betreft is deze mini staat een echte must-see, zeker omdat het heel goed bereikbaar is vanuit meerdere plaatsen in Italië. Vanuit Rimini deed ik er 30 minuten over maar ook vanuit Pesaro ben je er zo. Weten waarom San Marino nu echt de moeite waard is? Lees erover in dit blog.

Over San Marino

San Marino is een onafhankelijke staat en behoort officieel gezien dus niet tot Italië. Bijzonder is dat het de oudste staat ter wereld is en geen deel uitmaakt van de Europese Unie. Toch betaal je hier wel gewoon met de euro. Daarnaast heeft San Marino een eigen leger, dat één van de kleinste ter wereld is.

Tax free winkelen

San Marino is een waar winkel walhalla. Je vindt er twee grote winkel centra: Azurro en Atlante. Atlante is een bezienswaardigheid op zich, het winkelcentrum heeft vijf verdiepingen en straalt pure luxe uit. Er zijn hier dan ook vele designer winkels te vinden. Het tweede winkelcentrum Azurro is vooral geschikt om souvenirs in te slaan. Ook zijn er outlets te vinden en een grote elektronica zaak Colussus. Het leukste van alles is dat je overal belastingvrij kunt shoppen! Persoonlijk vond ik het het leukst om al wandelend wat winkels in te gaan, deze kom je namelijk overal in San Marino tegen.

Prachtige omgeving

De reden dat ik je aanraad om San Marino al wandelend te verkennen is omdat de omgeving adembenemend mooi is. Het is wel klimmen en klauteren aangezien het een heuvelachtig gebied is, maar dit levert dan wel hele mooie uitzichten op die gegarandeerd staan voor mooie vakantiefoto’s. Bovendien zijn er voldoende uitzichtpunten, bankjes en terrassen om even bij te komen.

San Marino natuur

De torens

San Marino staat bekend om zijn drie torens die elk op een andere top van de Monte Titano berg te vinden zijn. Een kijkje nemen bij één van deze torens mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je dagtrip. Het is mogelijk om een wandeling te maken en alle drie de torens te bezichtigen. Vind je één toren genoeg? Dan zal ik kiezen voor La Cesta, deze toren is het hoogst gelegen waardoor die je het beste uitzicht van de drie biedt.

Toren La Cesta, San Marino

Boek hier je vakantie naar Rimini om vanuit hier je dagtrip te maken.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Adriatico.nl