Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De leukste badplaatsen aan de Adriatische Zee

De Adriatische Zee staat bekend om zijn helderblauwe water, serene rust en mooie natuur. En natuurlijk om de prachtige plekjes aan de kust! Met uitgestrekte stranden en een zee waar je haast in wil verdwalen is het hier een paradijs voor mensen van het goede leven. Heerlijk toeven op de plekken die je rondom de zee vindt is dan ook geen opgave. Benieuwd naar de leukste badplaatsen aan de Adriatische Zee? Wij vertellen waar je moet zijn.

Dubrovnik

De stad Dubrovnik wordt ook wel de parel van de Adriatische Zee genoemd, mede dankzij zijn blauwe zee en mooie gebouwen. De stad is zelfs al meerdere keren het decor geweest van diverse films! Dubrovnik staat daarnaast ook bekend als dé stad van het nachtleven. Gezellig met je vrienden ’s avonds de straten van Dubrovnik verkennen, nadat je overdag urenlang van het helderblauwe water en het strand hebt genoten. Een andere leuke activiteit is van eiland naar eiland hoppen. Zo ontdek je de Adriatische Kust op en top!

De leukste badplaatsen aan de Adriatische Zee
Van Morgan via Unsplash

Rimini

Een van de mooiste plekjes aan de kust is voor ons zeker Rimini. Deze showsteler van Italië ligt prachtig aan de Adriatische Kust en heb je vast al eens zien stralen op een ansichtkaart. Met zijn prachtige gekleurde huizen en de kletsende golven past deze plek perfect op ons lijstje. Het is niet alleen bijzonder vanwege de schitterende plaatjes die je hier schiet, ook de culturele evenementen zijn het benoemen waard. Mondo Natura en het Adriaticocinema Festival zijn slechts enkele aanraders die niet op je to do lijstje mogen missen. Houd je van klassieke muziek? Tijdens het jaarlijks terugkerende Sagra Musicale Malatestiana festival word je getrakteerd op een groot aantal optredens.

Pula

En last but not least: Pula! Pula is een stad in Kroatië die, naast zijn prachtige stranden, vooral bekend staat om zijn geschiedenis. De stad is zeker al 3000 jaar oud en de Romeinse invloeden zijn nog volop merkbaar. Zo heeft de stad best veel weg van Rome. Na het strandhoppen nog wat van de stad zien? Breng dan een bezoek aan het reusachtige amfitheater. Je zou haast denken dat je oog in oog staat met het Colosseum! Een klassieke stad dus met veel historie. Als je een plek zoekt om zon, zee en strand af te wisselen met historie is deze bestemming perfect.

De leukste badplaatsen aan de Adriatische Zee
Van Niels Bosman via Unsplash

Dit waren de leukste badplaatsen aan de Adriatische Zee. Tip: ook voordelig verblijven aan de Adriatische Kust? Boek dan nu je verblijf op een van de vele campings met vroegboekkorting!

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Spina Camping Village

Familie Verdonschot, 3 november 2016

Fijne zwembaden!

Fijne zwembaden, lekker eten bij de take away, dichtbij privéstrand, ingerichte tenten hebben perfecte ligging met bomen. Een tip in de omgeving is Lido degli estensi.

Bezocht Spina Camping Village in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl