Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek het prachtige Slovenië

Slovenië is nog een vrij onbekende vakantiebestemming. Eigenlijk heel jammer, want Slovenië heeft veel te bieden op het gebied van natuur, steden en geschiedenis. In dit blog leg ik je uit hoe je Slovenië het beste kunt bereiken en vertel ik je wat voor weer je kunt verwachten in de verschillende gebieden van Slovenië.

Met het vliegtuig, de trein of auto naar Slovenië?

Ben je op zoek naar de snelste manier om het prachtige Slovenië te bezoeken voor een weekend of een paar weken? De snelste manier om Slovenië te bereiken is met het vliegtuig. Je vliegt in ongeveer 1,5 uur vanuit Schiphol naar de hoofdstad Ljubljana.

De trein is zeker ook een aanrader voor je vakantie naar Slovenië. Vooral als je van plan bent om een paar weken op vakantie te gaan. In 16 uur ben je vanuit Utrecht in de hoofdstad Ljubljana. Je moet wel in totaal twee keer overstappen, eenmaal in Duisburg en eenmaal in Klagenfurt. Als compensatie maak je een onvergetelijke reis door de meerdere mooie landschappen van landen, zoals Duitsland en Oostenrijk.

Treinreis naar Slovenië

Heb je zin om met de camper of auto naar Slovenië te rijden? In ongeveer twaalf à dertien uur heb je het binnenland bereikt. Mocht je de kust willen bereiken, rij dan nog een paar uurtjes door. Vergeet geen tolvignet aan te schaffen! Deze tolvignet kun je kopen voor een week, maand of een jaar bij verschillende winkels voor de Sloveense grens of op deze website.

In Slovenië reis je ook gemakkelijk met de bus via de verschillende lijndiensten naar dorpen en steden in het land. De lijndiensten zijn goed met elkaar verbonden. Je kunt zelfs in de winter vanuit Ljubljana met de bus naar de skigebieden in de Julische Alpen.

Een gevarieerd landschap van de kust tot aan de bergen

In Slovenië vind je een gevarieerd landschap met daarbij verschillende klimaten en weersomstandigheden. Dit maakt Slovenië het perfecte vakantieadres voor het hele jaar. Aan de kust van Slovenië heerst er een gematigd mediterraan klimaat met maandelijks temperaturen rond de 20 graden. De zon schijnt er vaak en het is de ideale plek voor jouw zonnige vakantie aan de Sloveense kust.

Natuur en landschap van Slovenië

Als je meer landinwaarts gaat, is het weer iets koeler en ligt de gemiddelde maandelijkse temperatuur op 17 graden. Maandelijks valt er ook meer regen in vergelijking met de Sloveense kust. Dit komt door het gematigd zeeklimaat dat heerst in het binnenland. Als tegenhanger kun je wel volop genieten van de mooie natuur,  zoals de vele rivieren, watervallen, bossen en grotten.

Wil je in de wintermaanden op wintersportvakantie in Slovenië? In het noord-westen van Slovenië vind je de Julische Alpen. Hier heerst een gematigd landklimaat waar vooral in de winter veel sneeuw valt en de temperaturen kunnen aflopen tot -3 graden. De ideale omstandigheden om met je gezin te gaan skiën! Je kunt in dit gebied drie skigebieden vinden, namelijk: Vögel, Kravavec en Kobla, met allemaal pistes van ongeveer 23 tot 30 km.

En voor een leuk uitstapje met het gezin ga je naar Bled. Bled staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de Julische Alpen, leuke restaurantjes en de toeristische trekpleister “Het meer van Bled”. Het iconisch beeld van Slovenië dat je niet mag missen!

Het meer van Bled in Slovenië.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Adriano Camping Village

Familie Winterswijk, 3 november 2016

Fantastisch verblijf met kinderen!

Met kinderen heb je hier een fantastisch verblijf. Heel veel animatie. Restaurant prima kwaliteit prijs verhouding. Het kan wel een camping met veel Italianen die een seizoensplaats hebben. Personeel erg vriendelijk.

Om er op uit te gaan moet je wel beschikken over een auto. Revanna mooi stadje en zeker de oudheidkundige toer doen om kennis te maken met de beroemde mozaïeken.

Bezocht Adriano Camping Village in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl