Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom Dubrovnik de parel van de Adriatische Zee is

Je hebt vast wel eens een keer de naam Dubrovnik voorbij horen komen. Maar wist je ook dat deze stad écht een parel is, en makkelijk in één adem met Parijs, Londen en Rome te noemen is? Ja, echt waar, Dubrovnik is zo’n mooie stad, en ik zal je uitleggen waarom.

Het adembenemende centrum

Afbeeldingsresultaat voor dubrovnik centre

Zodra je de stad binnenloopt, begrijp je al waarom ik er zo vol enthousiasme over spreek. Het gehele centrum bevindt zich binnen de stadsmuren, en je loopt binnen door een reusachtige poort. Als je eenmaal in de stad bent, lijkt het wel alsof je een koninkrijk binnenloopt. Het wemelt er van de indrukwekkende straten, gebouwen en de rijke geschiedenis. Ja, oké, ik ben niet de enige die deze stad geweldig vind, dus ja, het kan er druk zijn. Maar echt niet in de Venetië-termen. Londen en Parijs zijn ook drukke steden, maar heb je nu echt last van de toeristen? Nee. Dat is in Dubrovnik niet anders.

De stadsmuur

Afbeeldingsresultaat voor dubrovnik wall

Hoeveel Europese steden kun jij opnoemen die nog een volledig intacte stadsmuur hebben? Dat zijn er inderdaad echt niet veel meer. Maar waarom? Dubrovnik was vroeger een eigen land, met een eigen munt en eigen wetten. Het heeft invloeden van Hongarije en Napoleon gehad, en de stad is voornamelijk in Venetiaanse stijl gebouwd. Werkelijk prachtig, zo ook de stadsmuur. Je kunt zelfs de hele muur bewandelen! En dit is niet zomaar een wandeling over een stadsmuur, maar je hebt prachtige uitzichten over de historische binnenstad, de prachtige Adriatische zee met de prachtige schitteringen in het water, en de eilanden in de verte. Tip: bewandel de stadsmuur tijdens zonsondergang, de plaatjes die je dan kunt schieten zijn onbetaalbaar mooi!

Eilandhoppen met een kano

Afbeeldingsresultaat voor dubrovnik canoe

De eilanden waar ik het net over had, daar kun je ook naartoe. Ja, dat kan per veerboot, maar je kunt er ook zelf heen kanoën. Hoe vet is dat? Huur een kano of kayak bij het haventje, en je peddelt afhankelijk van je tempo in een half uur tot drie kwartier naar het schitterende Lokrum eiland. Dit bijna volledig beboste eiland heeft prachtige strandjes en een schitterende botanische tuin. Als je het warm hebt gekregen van al dat ontdekken, is er in het midden van het eiland een meertje, waarin je kunt zwemmen. Rondom dit meer lopen er pauwen rond en ‘showen’ ze je met een beetje geluk vol trots hun prachtige verenkleed.

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Marina di Venezia

Familie Duerinck, 3 november 2016

Uitmuntende service!

Mooie camping met alle nodige voorzieningen, ruim aanbod op alle vlakken, ligging is goed, jammer dat de weg ernaartoe erg druk is (vaak lange files). Vriendelijke en uitmuntende service, proper, kortom waar voor je geld. Tips in de omgeving zijn Venetië, Verona, Burano en Murano.

Bezocht Marina di Venezia in augustus 2016 met partner.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl