Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Waarom Dubrovnik de parel van de Adriatische Zee is

Je hebt vast wel eens een keer de naam Dubrovnik voorbij horen komen. Maar wist je ook dat deze stad écht een parel is, en makkelijk in één adem met Parijs, Londen en Rome te noemen is? Ja, echt waar, Dubrovnik is zo’n mooie stad, en ik zal je uitleggen waarom.

Het adembenemende centrum

Zodra je de stad binnenloopt, begrijp je al waarom ik er zo vol enthousiasme over spreek. Het gehele centrum bevindt zich binnen de stadsmuren, en je loopt binnen door een reusachtige poort. Als je eenmaal in de stad bent, lijkt het wel alsof je een koninkrijk binnenloopt. Het wemelt er van de indrukwekkende straten, gebouwen en de rijke geschiedenis. Ja, oké, ik ben niet de enige die deze stad geweldig vind, dus ja, het kan er druk zijn. Maar echt niet in de Venetië-termen. Londen en Parijs zijn ook drukke steden, maar heb je nu echt last van de toeristen? Nee. Dat is in Dubrovnik niet anders.

Dubrovnik centrum

Foto: Jonathan Chng via Unsplash

De stadsmuur

Hoeveel Europese steden kun jij opnoemen die nog een volledig intacte stadsmuur hebben? Dat zijn er inderdaad echt niet veel meer. Maar waarom? Dubrovnik was vroeger een eigen land, met een eigen munt en eigen wetten. Het heeft invloeden van Hongarije en Napoleon gehad, en de stad is voornamelijk in Venetiaanse stijl gebouwd. Werkelijk prachtig, zo ook de stadsmuur. Je kunt zelfs de hele muur bewandelen! En dit is niet zomaar een wandeling over een stadsmuur, maar je hebt prachtige uitzichten over de historische binnenstad, de prachtige Adriatische zee met de prachtige schitteringen in het water, en de eilanden in de verte. Tip: bewandel de stadsmuur tijdens zonsondergang, de plaatjes die je dan kunt schieten zijn onbetaalbaar mooi!

Stadsmuur Dubrovnik

Foto: Spencer Davis via Unsplash

Eilandhoppen met een kano

De eilanden waar ik het net over had, daar kun je ook naartoe. Ja, dat kan per veerboot, maar je kunt er ook zelf heen kanoën. Hoe vet is dat? Huur een kano of kayak bij het haventje, en je peddelt afhankelijk van je tempo in een half uur tot drie kwartier naar het schitterende Lokrum eiland. Dit bijna volledig beboste eiland heeft prachtige strandjes en een schitterende botanische tuin. Als je het warm hebt gekregen van al dat ontdekken, is er in het midden van het eiland een meertje, waarin je kunt zwemmen. Rondom dit meer lopen er pauwen rond en ‘showen’ ze je met een beetje geluk vol trots hun prachtige verenkleed.

kanoën in Dubrovnik

Foto: Razvan Chisu via Unsplash

Wil jij jouw passie voor de Adriatische kust met ons delen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

10

Ca’Pasquali

Familie Farafnow, 15 mei 2019

Perfect voor kinderen tot en met 12

Ervaring

Kleine overzichtelijke, schone, kindvriendelijke camping met een top animatie voor kinderen tot 12 jaar Zwembad is top en blijft open tijdens siesta, en het strand is goed te doen.

Tips in de omgeving

Niet veel alleen Jesollo heeft een leuke winkelstraat maar is wel een 20 minuten rijden van de camping. Camping is zeer gunstig gelegen voor opstap naar Venetie

Bezocht Ca’Pasquali in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Adriatico.nl